Tenderi za dve deonice Koridora 11

Mrkonjić je rekao da su dve deonice spremne za realizaciju i da je Turskoj ponuđeno da učestvuje u projektima

  • 0

Za dve deonice budućeg autoputa Beograd - Čačak, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, biće raspisani tenderi u naredna dva meseca, izjavio je danas ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić.

On je kazao u Vladi Srbije da su te dve deonice spremne za realizaciju, kao i da je Turskoj ponuđeno da učestvuje u tim projektima, a Azerbejdžanu u izgradnji autoputa od Ljiga ka Čačku.

- U ovoj fazi, mi sa njima još razgovaramo, pa ćemo videti - rekao je ministar, ističući da će firmama iz tih zemalja biti poveren posao samo ako uslovi budu slični kao u kreditnom aranžmanu sa Kinom za razvoj naše infrastrukture i energetike.

- Autoput kroz Sandžak nikada nije bio ugovaran, niti da ga grade Turci, bolje je da sami gradimo put od Novog Pazara do Sjenice, jer autoput tamo nije potreban - dodao je Mrkonić.

Na trasi tzv. Koridora 11 kroz Srbiju, od Rumunije i Srbije do Crne Gore i Italije, trenutno se gradi autoput od Uba do Lajkovca, što se finansira iz budžeta Srbije.

Izvor: Tanjug

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA