• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vlasnica pregledala snimak sa kamere da bi proverila psa koji je bio sam: On ovo radi???

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Video prikazuje 7-mesečnu Leu koja leži na podu u kuhinji, a ispred nje se nalazi veliki kuhinjski nož

  • 0
Pas i nož Foto: Shutterstock/Igor Normann

Vlasnica psa iz Norveške jednog popodneva proveravala je snimak sa kućne kamere da bi videla šta radi njen ljubimac dok je sam u domu i nije mogla da poveruje u ono što je videla. Snimak sa pet-kamere koji je podelila na TikToku pod korisničkim imenom @marie_berntsen, prikazuje 7-mesečnu ženku Leu kako leži na podu u kuhinji, a ispred nje je bio veliki nož.

"Proverite mog psa dok nismo tu. Mislim da je bezbedna od bilo kakvih uljeza", piše u tekstu na klipu, uz dodatak da je ovo "možda najstrašnija stvar koju je do sad uradila".

Meri Berntsen iz Osla, 24-godišnja vlasnica psa, za Newsweek je izjavila da se Lea popela na kuhinjski pult tražeći hranu i oborila veliki nož sa daske za sečenje i on je pao na pod. Kamera je snimila Leu kako pokušava da pojede svoje granule iz kese, a potom je iskočio kadar na kome ona leži na podu, a ispred nje je bio nož.

Većina pasa ima pojačan apetit i baš kao i Lea, ništa ih ne bi zaustavilo na putu da se domognu dodatnih ukusnih zalogaja. Ipak, prekomerno hranjenje loše je za mlade pse kao i za ljude i može dovesti do bolseti kao što su gojaznost i dijabetes.

Svaki pas ima različite nutritivne potrebe i ne postoji pristup koji bi odgovarao svim ljubimcima kad je reč o ishrani. Rasa, starost, veličina i nivoi aktivnosti imaju kljjučne uloge u broju obroka i količini hrane.

Prema savetu stručnjaka, štene labrador retrivera treba dnevno da pojede oko jedne do dve šolje visokokvalitetne hrane za mlade pse, prilagođeno njihovoj individualnoj težini, uz podelu ove količine na tri do četiri obroka.

Štencima je potrebno više hrane nego odraslim psima, jer se brzo razvijaju, a za to je neophodno mnogo energije. S druge strane, stariji psi moraju da jedu manje, jer s vremenom postaju manje aktivni i ne troše toliko energije.

Veće rase kao što je labrador retriver takođe moraju da jedu više od recimo čivave ili jorkširskog terijera. Kontrola njihovih porcija je veoma važna, posebno kako stare, da bi se izbegla opasnost od zdravstvenih problema kao što su bolesti zglobova, problemi sa disanjem, srčani problemi, Kušingova bolest, tegobe sa kožom i mnogi oblici tumora.

Objava o psu sa nožem, koju možete pogledati OVDE je brzo postala viralna na društvenim mrežama: do sada je pregledana više od 2 miliona puta i ima preko 500.000 lajkova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: On je "obrnuo igricu": Pas toliko voli da jede, da se trese kada vidi hranu

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari