• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ima li nekog vrednijeg od nje: Sjajan snimak vidre koja pomaže radnicima i skuplja plastične čunjeve u bazenu

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj video zapis beleži milionske preglede i prikazuje inteligenciju životinja poznatih po tome da se drže za ruke dok spavaju

  • 0
Morska vidra Foto: Shutterstock/Yann C

Da su mnoge životinjske vrste daleko inteligentnije nego što većina ljudi u svetu misli, dokazali su mnogi primeri podviga četvoronožaca. Svakako prednjače majmuni, slonovi, ptice i razne vrste sisara, među kojima su i oni koji žive u morima i okeanima.

Mnoge vidre žive u zarobljeništvu, u velikim bazenima, akvaparkovima i drugim mestima za zabavu na vodi. One se često dresiraju da izvode razne trikove, kako sa loptama i drugim igračkama, tako i u interakciji sa ljudima.

Neretko vidre pokazuju koliko su inteligentne, kao što je slučaj u fantastičnom video zapisu, postavljenom na Fejsbuku, na profilu SlavoniaBand gde je objavljen snimak vidre koja pomaže higijeničarima da sakupe plastične čunjeve iz bazena.

Neverovatna volja da ugodi ljudima i posvećenost vidrice ovom "poslu" raznežila je internet u video zapisu koji je podeljen više od 1, 6 miliona puta.

Pogledajte samo ovu vrednicu!

Morska vida jedno je od najzanimljivijih vodenih stvorenja. Mekano krzno i ljupkost nisu jedini razlozi zbog kojih su one omiljene morske životinje, jer su i fantastični ronioci, umeju da koriste kamenje kao alat, a ženke nose mladunce svuda sa sobom i neprestano brinu o njima.

Ove vodene životinje imaju jednu romantičnu naviku: one se drže za ruke dok spavaju, prenosi Orca. Njima je više od svega bitno da uvek ostanu zajedno pa najčešće spavaju u grupama. Kada su mladunci previše mali da bi se držali za ruke, oni plove na leđima svoje majke. Dok mame vidre tragaju za hranom, one omotavaju svoje male vidre u morsku travu jer će tako biti spokojne i sigurne da se neće razdvojiti i izgubiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Sve su pokušali da je vrate u prirodu, ona se uvek vraća: Vidrica stalna gošća u kafani na Jelici

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari