• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fotograf snimio glasove koje ispušta crvena veverica dok jede: Ona zaista uživa u tome i evo kako zvuči

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan kamerman, obožavalac divlje prirode, nije mogao da odoli a da ne zabeleži i podeli svetu simpatično oglašavanje šumskog glodara

  • 0
Crvena veverica Foto: Shutterstock/Dark_Side

Da li ste nekada slušali vevericu koja uživa u hrani i ispušta posebne zvuke? Ako dosad niste imali priliku da je slušate, sada imate snimak koji je celom svetu objavio jedan snimatelj divlje prirode.

Na Instagramu, na nalogu brothatsnature on je postavio video zapis crvene veverice, stare 7 nedelja, u kome se savršeno čuju zvuci koje ispušta ova lepa životinjica dok jede.

Crvene veverice u prirodi žive u proseku tri godine, a u zarobljeništvu i drugim vidovima ograđenog prostora njihov životni vek je i deset godina. Njihovo prebivalište su zimzelene, širokolisne i mešovite šume Evrope. Postoje pretpostavke da crvene veverice više vole da žive među četinarima i da je njihova populacija veoma brojna u mešovitim šumama.

Veverice mogu da budu levoruke ili uobičajeno desnoruke, ali među njima često ima i onih koje su sposobne da istovremeno i ujednačeno koriste i levu i desnu ruku i to se zove ambidekstrija.

Dok levoruke veverice drže šišarke sa vrhom okrenutim ulevo i okreću je levom rukom, desnoruke veverice rade suprotno.

Ljubitelji životinja, odvrnite na najjače i čujte kako zvuči srećna veverica koja je pronašla omiljeni obrok.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ako volite veverice, zgadiće vam se život kad vidite šta ova "slatkica" žvaće

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari