• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pas rano ujutru izašao iz kuće i vratio se sa gostom: Sigurnosna kamera snimila neočekivanog posetioca

B. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Psa Nelsona vlasnica je pustila napolje, a on je u povratku doveo komšijskog psa Dozera koji se ubrzo odomaćio i dolazio kad god je poželeo

  • 0
Pas svetog Huberta Foto: Shutterstock/Glikiri

Mnogi vlasnici kućnih ljubimaca doživeli su nebrojeno puta da ih psi probude u gluvo doba kako bi ih izveli ili pustili napolje, ali se retko koji ljubimac vrati sa neočekivanim posetiocem. Upravo to se dogodilo 46-godišnjoj Trejsi iz Vašingtona koja kaže da je nezvani gost nastavio da dolazi u njen dom.

Trejsi je majka dvoje dece i vlasnica dve mačke i psa Nelsona, a u njen dom redovno dolazi komšijski pas Dozer: on je stekao ogroman broj pratilaca na TikTok mreži, jer se jednostavno pojavio i odomaćio. U protekle tri godine, Dozer je mnogo pešačio kako bi došao u Trejsinu kuću u kojoj se pojavljuje jedanput ili dva puta nedeljno, prenosi Newsweek.

Vlasnica psa Nelsona kaže da se Dozer isprva samo igrao napolju sa njenom decom i psom, a potom je poželeo da uđe u kuću što je pokazao tako što bi seo ispred ulaza u kuću. Žena ga je puštala unutra i davala mu poslastice, ali se Dozerova navika malo promenila: do tada je ostajao u Trejsinoj kući desetak minuta, a onda je rešio da tu provede noć ili da dugo spava u nekoj od soba njene dece.

Trejsi mu dopušta da ostane kad god i koliko god želi, ili da ode, to je stvar njegovog izbora, jer nije njen pas. Dozerove posete zaista su iznenađujuće, jer pas dolazi u bilo koje doba dana i noći i po svim vremenskim prilikama. Jedna takva Dozerova iznenadna poseta snimljena je kamerom i postala je viralna kad ju je Trejsi podelila na svom TikTok nalogu @dozers.vorld1. Postavljen 7. septembra, video je prikupio blizu 60.000 lajkova.

Trejsin pas Nelson jednom prilikom, u cik zore, zatražio je da izađe napolje, a kad se vratio, nije bio sam, već je doveo svog najboljeg prijatelja.

@dozers.world1 Everyone was on farmers hours today 😴. #dozer #notmydog #visitor #hounddog #catdistributionsystem ♬ Bloody Mary Morning - Willie Nelson

Video zapis prikazuje Trejsinog psa Nelsona, snimljenog kamerom na vratima kuće, a reči na ekranu najavljuju: "Nelson me je probudio u 5:30 ujutro da bi otišao napolje da obavi nuždu. Pogodite ko ga je pratio do kuće...“ I dok Trejsi otvara vrata i pušta Nelsona u kuću, ona ispušta glas iznenađenja i izjavljuje: "Dozere, uplašio si me", dok se Dozer penje stepenicama i prati Nelsona. Tog jutra Dozer je ostao u Trejsinom domu i dobio je obilan doručak, a onda je otišao kući.

Dozer je po svemu sudeći mešanac krvoslednika i psa Svetog Huberta, star desetak godina. Njegovi vlasnici znaju da pas dolazi u posetu prijateljima, a Trejsi je poznato da je Dozer postao deo te porodice kada je pre nekoliko godina došao na njihovo imanje. Oni vole Dozera i platili su mu operaciju tumora,  a pas im se uvek vraća, iako mu je lutanje omiljena aktivnost.

"Dozer bira svoje domove", tvrdi Trejsi.

@dozers.world1 I’ll answer more questions soon! Yes, thats a scar from a LARGE tumor that was removed recently. Yes, I know he needs a nail trim. I take him in for them sometimes! #dozer #notmydog #visitor #storytime #hounddog ♬ original sound - Dozers.World1

Krvoslednici vole ljude, posebno porodice sa decom, ujednačenog su temperamenta i uživaju u društvu drugih pasa. Ipak, ako osete krv i miris koji ih privlači, postaju neumoljivi tragači i lovci.

Korisnici TikTok-a su se zaljubili u Dozera. Komentari se nižu svakodnevno, od duhovitih pitanja o tome koliko kuća Dozer obilazi u komšiluku, konstatacija kako Trejsi u svoj dom opušteno prima psa koji potom odlazi svojim poslom, dok neki korisnici postavljaju pitanja kad će Dozer ponovo doći. Trejsi naravno ne zna odgovor, ali priznaje da je pas zabavan, pa ona uživa u tome što deli avanture s njim na TikToku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Uneli crevo u kuću pa se dobro zabavili: Psi napravili poplavu

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari