• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve moram sam: Kamera snimila psa koji je ostao sam u kući i tužno zavija uz čuvenu baladu Erika Karmena

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Snimak zlatnog retrivera prikazuje psa koji "peva" uz setnu kompoziciju

  • 0
Zlatni retriver Foto: Shuterstock/Robin Bouwmeester

Video koji je podeljen na TikTok nalogu @teddivare.thegolden sakupio je preko 311.000 pregleda otkako je objavljen 31. avgusta.

Snimak počinje napisom: "Moji vlasnici su otišli i ostavili su me... pa ja pevam o svojoj tuzi": i dok pas zavija, u pozadini se čuje klasična balada Erika Karmena "All by Myself".

Očigledna tuga psa zbog odvajanja od vlasnika nije iznenađujuća, jer je specifičan odnos između pasa i njihovih vlasnika "sličan sa vezom privrženosti novorođenčeta", rezultat je jedne studije iz maja 2013. godine. Psi zavise od ljudske brige i njihovo ponašanje je usmereno na brigu i negu koju pružaju njihovi vlasnici, navodi se u studiji.

Veterinari tvrde da psi zavijaju iz različitih razloga, a jedan od njih je želja da izraze niz emocija, od uzbuđenja do anksioznosti i uznemirenja. U nekim slučajevima, zavijanje može biti naučeno ponašanje koje psi koriste da privuku pažnju ili signaliziraju nevolju.

Psi se različito oglašavaju, od zavijanja, lajanja do cviljenja, kako bi izrazili svoje potrebe. Zavijanje može da bude način da pas izrazi usamljenost ili upozori druge na promene u svom okruženju. Kao i mnoga druga ponašanja pasa, zavijanje ima korene u divljini, kad su vukovi, svesni bezbednosti u šumi, zavijali da objave svoju lokaciju drugim članovima porodice u čoporu.

@teddyware.thegolden 😢😢 #goldenretrieverlife #goldenretriever #dogs #dogs #funnydogs #goldenretrieverpuppy #furbocam #furbodogcamera #dogcamera #dogscaughtoncamera #dogcam ♬ All By Myself - Céline Dion

Korisnici TikTok-a brzo su izrazili koliko im je žao usamljenog psa, jer su bili dirnuti njegovom tugom.

Snimak koji ima gotovo 372.000 pregleda je uzburkao emocije gledalaca: oni su napisali da ih je zabolelo srce slušajući tužno zavijanje ljubimca, dok ima i racionalnih gledalaca koji kažu da je psu potreban četvoronožni drugar.

(Newsweek/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Molim te ne idi, ne znam da li ću preživeti bez tebe: Pas neutešan što njegov gazda mora na posao

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari