• 2

Vreme čitanja: oko 5 min.

Ovo su ljubimci koji "osvajaju EURO 2024": Zanimljive taktike za zbunjivanje protivnika i predivne navijačice

Vreme čitanja: oko 5 min.

Evo kako su oni rešili da osvoje prvenstvo... Biće čupavo!

  • 2
Reprezentacija životinja Foto: Privatna arhiva

Nakon razočaranja rezultatom koji su postigli naši reprezentativci na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u fudbalu, mnogi su izgubili želju da isprate do kraja celo takmičenje. Ipak, kao u najlepšim basnama, u pomoć svim vernim navijačima i obožavaocima fudbala, priskočili su kućni ljubimci sa Balkana.

Na društvenoj mreži Instgram oformljena je grupa "#petsbalkangang Medo i prijatelji", u kojoj su razni kućni ljubimci sa celog Balkana. Njima su vlasnici otvorili profile i pružili priliku "da ih svet vidi". Iz te grupe, pored šaljivih slika i snimaka životinjica, rodio se i ovaj "fudbalski tim", u duhu aktuelnog takmičenja. Svi ljubimci zajedno, okupili su "reprezentaciju koja donosi pobedu i koja će osvetiti i Orlove i reprezentaciju Hrvatske". Uz preslatke fotografije, predstavljamo njihovu misiju i verujemo da će ove šapice brilijirati "na terenu".

Evo šta kažu kapiteni, članovi tima, ali i vesele njuškice šarmantnih navijačica.

- Naš tim čirlidersica je tu da podrži svaku netaktiku našeg tima tako što će taktično da zamahnu repićima i kratkim suknjicama kako bi dekoncentrisale protivničke igrače. Naravno, igramo mi i fer, iza ćoška delimo besplatne granule kako bi protivnici bili teži i sporije se kretali. Tu su i dodatni rekviziti od macine trave kojima mašemo da bi naši protivnici odjurili na drugu stranu. Da su naši reprezentativci imali ovakve čirlidersice i macinu travu, bolje bi prošli. Mi zato pobeđujemo - navodi Maša, jedna od glavnih navijačica ili čirlidersica.

- Želimo da se zahvalimo kapitenu tima Lakiju i da kažemo da nam je zadovoljstvo preneti dobru energiju našom igrom i koreografijom. Bićemo zadužene za sjajnu atmosferu. Bodrićemo naš tim svim srcem, kako mi, tako i publika sa tribina. Najlepše navijačice su spremne! Hvala još jednom što smo deo ovog tima, sada odosmo na vežbanje koreografije - govori Maša La, druga glavna navijačica tima, koji ima sastav od maca, kuca, pa i ježeva.

Reč trenera, taktika bez taktike i bušenje lopti

Reč smo dalje prepustili treneru, mačku Maku.

- Pred nama je takmičenje od velike važnosti. Uživaćemo u vrhunskom fudbalu, a cilj je naravno osvojiti Euro i postati najbolja životnjska repreznatacija! Ekipa je sastavljena od najspretnihi igrača sa najboljim šapama, bodljama i dlakom, u top fizičkoj kondiciji, spremna na sve izazove jer je iza nas period priprema teškog rada, a igrači su spremni i željni uspeha. Ni u jednom trenutku ne smemo srljati, gubiti dlaku, šape pod nogama i igrati na silu, moramo ostati hladne glave, a sve što nije po planu odalamiti šapom, bocnuti bodljom ili preskočiti... možda se čak i "popiškiti" na to. Moramo do pobede doći na najkvalitetniji način, kako samo mi to znamo. Kao trener, velika mi je čast voditi ekipu na čelu sa kapitenom Lakijem koji je u nikad boljoj formi, ambiciozan kao i uvek, primer svima nama kakav sportista treba da bude. Uz njega imamo najboljeg obrambenog igrača ježa Boška: on je ključni igrač i svojim bodljama će bušiti sve lopte i tako zaustaviti protivničkog igrača. Mlad je, pred njim je briljantna fudbalska karijera. A tu je i naš napadač Aron, koji će zbog svoje visine i brzine u dva skoka pretrčati teren i preskočiti čitavu protivničku ekipu i tako nam omogućiti puno napada  - govori odvažno mačak i trener Mak.

Reprezentacija životinja Foto: Privatna arhiva

Kao i za svaku utakmicu, veoma je važna taktika. A šta je taktika bez taktike... objasniće vam i trener Čupko Šapica.

- Naša taktika na predstojećim utakmicama je da nemamo taktiku, i na taj način taktički zbunimo protivnički tim našom netaktikom. Ova taktika, odnosno netaktika, dala je sjajne rezulate, jer tako protivnik bukvalno ne zna šta ga očekuje. Februar je prošao, pa su igrači mačke veoma koncentrisani na igru. Igrači kuce dobro izvršavaju komande. Dugodlaki Čarli je veoma nakostrešen na protivnike. Što bi se reklo: "Biće čupavo" za njih. Rio je samo izgledom mio, u njegovom srcu je tigar, u oku panter, a u stomačiću tri kese granula. Lenija za sada držimo na povocu, jer je u odbrani, a nezadrživo srlja u napad  - govori Trener Čupko Šapica.

Rezervni kapiten Isa otkrio je kako je pod duplim stresom: kontroliše igru na terenu, a i brine za njihovog kapitena Lakija, ako treba da se zameni sa njim. Kako kaže - "zlu ne trebalo".

- Ne bih sve ovo lako mogao da nije mog brata Paje: on igra na istoj poziciji kao ja, samo na drugom kraju terena, pa nas dvojica moramo nekako biti u stalnoj komunikaciji. Najvažniji deo igre su naše frizure, kikice i repići, oni nisu slučajno tu. To su posebni radari koji zbunjuju protivnike, ali to je i obeležje naše pozicije, prepoznaćete nas na kilometar. Takvom igrom, Ljubiša kao napadač neće biti pod stresom, jer onda srlja i gubi glavu, tj. loptu. Tu dosta pomaže i naš vezista Baron svojom smirenošću. Njegovo sivilo toliko opušta protivnike da padaju u zen-fazu dok Ljubiša nesmetano može da postigne gol - otkriva rezervni kapiten.

Kapiten otkriva zašto mu "ništa nije jasno"

Za kraj, svoje utiske i spremnost tima za igru, otkrio je i kapiten tima - mačak Laki.

- Želeo bih da pohvalim naše vesele navijačice i da kažem da sam ponosan na vas, jer mi smo jedina reprezentacija koja ima takav performans. To je sjajna ekipa mačkica i kuca - ništa starlete, ništa splavovi! A što se tiče igrača, nisam pametan... Bio sam pun entuzijazma kada sam sastavljao tim profesionalaca, ali je teško. Isa nije želeo da se ošiša, kaže to mu je taktika - da mu kosa upada u oči. Moj brat Ćirko - kako u životu, tako i na terenu, igra se jurke sa protivnicima i sa svojim blentavim osmehom ih zasmejava i dekoncentriše. Trener Mak je doveden iz inostranstva, i dosta smo ljubavi ulagali da bi došlo do ovog ugovora, ali on ima totalno drugačiju taktiku od drugog trenera Čupka i nikako ne mogu da se dogovore. Igrači svakako primenjuju taktike obojice, individualno, kako kome šta odgovara po ličnom temperamentu. Pored mene lopta sigurno neće proći, jer moj rep lemura će zauzeti jednu polovinu gola, a što se tiče druge polovine... Pa nisam ja bez razloga radio na svojoj masi i mišićima!

Čekamo vas, sve vam - grebem! - poručuje selektor i kapiten Laki.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dali smo jazavičaru da bira između parizera i veganskog burita: Šta mislite šta je izabrao?

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucky

    2. jul 2024. | 17:16

    Zahvalio bih se još jednom celom timu igrača i navijačica, čak i navijačima , jer mi smo tu zbog vas, a vi zbog nas, i tako... Hvala telegrafu ma podršci 🧡 Ljubi vas vaš najjači #onecellbrain

  • Masha

    2. jul 2024. | 20:34

    Kao jedna od glavnih čirlidersica, iskoristila bih priliku da još jednom podržim naše momke u ime svih mojih devojaka, i da čestitam svima na vrednom radu i trudu. Nastup nam je brutalan i biće zaista čupavo. Hvala Telegrafu na prilici da se čuje za nas. Volim vas sve i šaljem ljubav svima koji čitaju ❤️ Vaša Maša🩷 (Mini Masha)