• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mama, je l se ovako umiva: Presladak snimak mačeta koje imitira majku dok uči kako da održava higijenu

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ko će naučiti mače najbitnijim veštinama bolje od njegove majke

  • 0
Mačka i mače Foto: Shutterstock/manfredstutz

Osim ako ne postoji druga opcija (koja se uvek nađe, ali je pitanje kako će se završiti), mačići treba da rastu uz svoju majku, braću i sestre ili sa nekom dobrodušnom macom koja ih neće smatrati smetnjom ili konkurencijom.

Samo od odrasle mačke mačići mogu da nauče sve ono što će im biti važno u životu. I koliko god vlasnik bio požrtvovan i raspoložen da pomogne mladuncu mačke da savlada osnove lične higijene, korišćenje posude sa posipom i druga pravila dobrog ponašanja, majka mačka je nezamenjiva u tom pogledu. Samokontrola, upravljanje emocijama i mačiji društveni jezik su pravila mačijeg funkcionisanja u životu koja malo koji vlasnik ume da pokaže malom kućnom ljubimcu.

Koliko god se vlasnik trudio da nauči mače pravilima ponašanja, on nikad neće ovladati mačijim instinktima i svim onim što mačke upražnjavaju kad je reč o higijeni, lovu, oprezu, pa i odmoru.

A ko će bolje da nauči mače najbitnijim veštinama iz "mačećeg" života od njegove majke?

Kako to izvodi jedna majka mačka i kako je sluša njeno dete, pogledajte i sami u video zapisu koji je postavljen na Instagramu na profilu @cathallaterapeutafelino.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Sedma specijalizovana izložba belgijskih ovčara u Beogradu

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari