• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedna žena pronašla bebu oposuma u svom domu: Nećete poverovati gde je mladunče ležalo

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Domovi mnogih vlasnika kućnih ljubimaca prolagođeni su potrebama ovih životinja koje imaju svoja vratanca za ulazak u dom i izlaženje iz njega, ali to otvara put i drugim gostima, pa i onim divljim

  • 0
Beba oposuma Foto: TikTok/Printskrin/@tonimk2295

Ako u domu imate psa ili mačku, vratanca namenjena njima, postavljena u dnu ulaznih vrata, biće vam od velike koristi. Ovaj "ulaz" odnosno "izlaz" koji će životinje koristiti, uštedeće vam vreme i šetnju do vrata koja treba da otvarate i zatvarate desetak puta dnevno, a vašem ljubimcu daje znatno više slobode. Međutim, neki vlasnici kućnih ljubimaca često se suočavaju sa nezvanim gostima koji mogu da uđu u dom, pogotovo ako se kuća u kojoj žive nalazi u blizini parka ili šume.

Tako se vlasnica mačke u svom domu susrela sa gostom iz divljine. Ona je navikla da u kuću, kroz mačija vratanca, ulaze druge mačke. Ali, 27. marta, Toni, vlasnica narandžastog tabi mačka po imenu Oliver, otkrila je da ima gosta koji se srećno razbaškario na njenom kauču.

Malo stvorenje nije bilo presrećno što se nalazi u toj situaciji, ali je otkrilo da najveću utehu ima upravo dok leži na macinom telu, prenosi Pethelpful.

Beba oposum bila je preslatka dok je ležala na Oliverovom krznu koje ju je verovatno asociralo na mekano majčino krzno. Oliver je jedva pogledao u bebu koja ga je iznenada uhvatila za bok i činilo se da mu društvo ovog mališana nimalo ne smeta.

Ali, kako je beba oposuma dospela na kauč? Toni je pretpostavila da je mladunče palo sa majke, za koju je bilo "zakačeno", i da je ušlo kroz mačija vratanca.

@tonimk2295 I think this little baby fell off its kom when she out the cat door? #fyp #fypシ #foreyoupage #babypossum #possumsoftiktok #orangecat #wildanimals #vetsoftiktok #possumrescue #possumhelp ♬ original sound - Toni K

Toni koja je objavila snimak malog oposuma na svom TikTok profilu @tonimk2295 smišljala je kako da vrati bebu u prirodu. Onda je pregledala snimak sa kamere i videla lokalnog oposuma koji je ušao u kuću kroz vrata za mačku. Oposum svakako nije životinja koju je očekivala da vidi, ali je, kako kaže, to redovna pojava u domovima prilagođenim kućnim ljubimcima.

Koliko god šokantno bilo da divlja životinja svrati u posetu urbanim komšijama, poznato je da su oposumi sasvim bezopasni za ljude. Iako umeju da pokažu zube kada se osete ugroženo, ove životinje imitiraju bes ili emituju miris umesto da grizu.

Postoji nekoliko prednosti posedovanja oposuma u dvorištu: oni jedu štetočine, uključujući insekte, i imune su na lajmsku bolest koju prenose krpelji. Oposumi mogu efikasno da kontrolišu štetočine, čak i ako vam nije prijatno da ih pustite u svoj dom kao Toni. Ali ako neko ikada nađe put do vaše kuće, nemate razloga da ne budete dobri i gostoljubivi domaćini prema njima!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Najlepše mace Favole Britney i Miss Monroe, publika izabrala "britanke": Završen 11. Mrnjau Fest

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari