• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlasnik odveo psa na pregled, platio 215 dolara i umalo se onesvestio zbog "bolesti" ljubimca

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Video zapisom koji je postavio na popularnom TikToku i nesvakidašnjim otkrićem ovaj muškarac zabavio je više od 6 miliona ljudi

  • 0
Francuski buldog Foto: Shutterstock/Firn

U video snimku, koji je postao viralan otkako ga je korisnik @sulleibear2 postavio na TikTok 22. marta, francuski buldog deluje bolesno i teško hoda, pa njegov zabrinuti vlasnik odlučuje da ga odvede kod veterinara na pregled.

U nizu natpisa koje je postavio na urnebesnom video snimku, vlasnik je objasnio razlog čudnog ponašanja svog psa, prenosi Newsweek.

"Vaš pas se ponaša čudno i stalno pada...

Hitno ga odvedete veterinaru samo da biste saznali sledeće...

Opušak cigarete je krivac za to: ono što je pas hteo da pojede u šetnji je zapravo trava, a vaš pas je samo naduvan".

@sulleybear2 $215 later #fyp ♬ the cat from ipanema - j1gggs

Američko društvo za prevenciju okrutnosti prema životinjama i Centar za kontrolu trovanja životinja otkrilo je da su u 2019. pozivi vlasnika zbog kućnih ljubimaca koji su jeli marihuanu porasli za 765 odsto u odnosu na 10 proteklih godina!

U članku objavljenom na Better Vet, onlajn veterinarskoj klinici i platformi za negu kućnih ljubimaca, veterinar Džošua Montgomeri napisao je da je slučajno gutanje marihuane kod pasa retko fatalno, ali je štetnije za životinje nego za ljude.

Najčešći simptomi trovanja kanabisom kod pasa su: prekomerno slinjenje, proširene zenice, letargija, osetljivost na glasne zvuke, uzbuđenje ili uznemirenost, nekoordinacija ili gubitak ravnoteže, povraćanje, urinarna inkontinencija, niska telesna temperatura, snižen krvni pritisak, drhtavica i napadi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari