• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jazavičar prvi put vidi svoju bebu: Pas u šoku, internet u suzama

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U viralnom snimku, novopečeni tata maše repom, njuši minijaturno štene i zbunjeno gleda, pitajući se da li je on zaista otac ovog mališana

  • 0

Svi roditelji su veoma emotivni kad prvi put ugledaju svoje bebe, a slično se ponašaju i mnoge životinje, naročito psi, poput ovog četvoronožnog tate iz Melburna u Australiji. Smeđi jazavičar je rastopio srca ljudi na društvenim mrežama nakon što je vlasnik snimio i objavio njegovu reakciju prilikom susreta sa sopstvenim štenetom.

U viralnom snimku, koji je u februaru podeljen na Instagramu pod korisničkim imenom @little.feet.dachshunds, sva pažnja usmerena je na psa koji maše repom i njuši minijaturno štene, sopstvenu sliku i priliku.

Pas se zatim okreće prema vlasniku sa zbunjenim i šokiranim izrazom lica.

On kao da pita da li je on zaista otac tog mališana.

Dirljivi video objavljen je sa natpisom: "Tata jazavičara upoznaje svoju bebu", nakon čega sledi dodatak: "On je u šoku", prenosi Newsweek.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Little feet dachshunds (@little.feet.dachshunds)

Dok su ženke pasa poznate po izuzetnim majčinskim instinktima, mužjaci nisu baš toliko emotivni i nemaju "očinske" instinkte.

Preci pasa, vukovi, oduvek su bili veoma angažovani u čuvanju i vaspitavanju svojih mladunaca, ali su pripitomljeni psi izgubili ovu osobinu tokom vekova. Pošto više ne moraju da brinu o svom potomstvu ili da ga čuvaju, mogu da biti ravnodušni prema njima. Mužjaci prema štencima ne pokazuju požrtvovanost i privrženost koja se i dalje viđa kod mužjaka vukova. Međutim, kao i njihovi preci, psi su životinje čopora i s vremenom se uklope u novi čopor - svoju porodicu.

Video zapis o ocu jazi i njegovom detetu brzo je postao viralan na društvenim mrežama i do sada je dobio više od 460 hiljada lajkova.

Jedan korisnik ispod videa napisao je veoma duhovit komentar: "Ne miriše na mene, nije moje!"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari