• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pile na snimku staro je dva dana i već ume da kukuriče: Objava koja preti da zapali društvene mreže

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na TokToku nedavno je podeljen video zapis budućeg petlića koji je pokazao da zna šta ga čeka kad poraste, pa je hrabro zakukurikao, a način na koji je to izveo toliko je sladak da je rastopio internet

  • 0

Ima li išta slađe od beba životinja koje su tako male i dragocene: ponekad u njima možemo videti nagoveštaj odraslih životinja koje će ubrzo postati, baš kao što je nagovešteno u jednom video snimku koji je nedavno podeljen na TokTok mreži.

Budući petlić - pile staro dva dana - pokazalo je da ume da kukuriče, a način na koji je to izvelo toliko je sladak da je rastopio internet.

Snimak je podelila Megan Šort Holand, medicinska sestra: na nalogu @chickenhillfarm objavljen je snimak sa jatom pilića, okupljenih oko hranilice.

Dok je većina ptica na Holandinom snimku bila zauzeta kljucanjem hrane, budući petlić je zastao da bi nešto objavio, prenosi Pethelpful.

"Pi... pi... pi... ", piše na snimku pilenceta koje će ubrzo postati petao. Nije ni bitno što se iz njegovog kljunića ne čuje tipično "kukuriku", ali će on doći i dotle, to je sasvim sigurno.

"Da li ste ikada čuli oglašavanje petla starog 2 dana?" piše na ovom video snimku.

@chickenhillfarm #cute #chickens #chickenhillfarm #funny #babychicks ♬ original sound - Maegan Short Holland

Komentatori na mreži su se jednostavno zaljubili u malog petla.

"To je bila najslađe kukurikanje koje sam ikada čuo!" kaže neko.

"Nisam znao niti čuo da pile to ume da radi. To je preslatko!", složio se drugi.

"On kaže: "Ja sam budući alarm za buđenje", našalio se neko treći.

"Kladim se da će postati veoma poštovan", istakla je jedna osoba.

Ženkice i mužjaci pilići imaju isto ime sve dok sa oko 6 meseci ženke ne počnu da nose jaja - kad ih prozivaju kokama, a sa zrelošću mužjaci postaju petlići.

Pilići imaju poseban odnos sa svojim majkaama i mogu da im prepoznaju "glas" među desetinama kokoški. Oni ostaju uz majku 12 do 16 nedelja, kako bi se grejali i učili šta i kako da jedu, piju i druže se sa ostalim mladuncima i starijom živinom. Majke koke su veoma zaštitnički nastrojene prema pilićima, pa to treba poštovati i biti na distanci.

Znate li da u svetu ima oko 25 milijardi pripitomljene živine? Ona nadmašuje ljudsku populaciju u odnosu 3:1! Pilići se viđaju na svim kontinentima, osim na Antarktiku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari