• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve je lakše uz pomoć prijatelja: Kako je jedan dobročinitelj "zaobišao" prirodu i pomogao kornjačici

Vreme čitanja: oko 1 min.

Beba kornjača sa kožnim oklopom, tek izašla iz jajeta, iz gnezda se uputila pravo ka sigurnosti mora, a da joj ovo putovanje ne bi bilo poslednje, postarao se jedan čovek koji je upotrebio samo ljubav i - plastičnu lopaticu

  • 0

Verujemo da su ljudi koji čitaju ove redove iskreni ljubitelji životinja i da bi im pomogli u svakom trenutku i na bilo kom mestu. Ipak, ima i onih koji smatraju kako je bolje da "priroda sve radi sama". Smatramo da neke stvari ipak mogu da se "poguraju", pogotovo ako su u pitanju mala i nemoćna bića kojima je čak i prelazak iz rupe, u kojoj su se izlegli, do morske obale, gde ih čeka sigurnost, dugačak kao večnost.

To verovatno misli i mala kornjača kožnog oklopa, tek izležena iz jajeta, koja se krenula sama na neizvesno putovanje "dugačko" tridesetak metara.

Male kornjače znaju da ovo moraju da urade kako bi živele. Priroda ih je stvorila takvim da čim napuste sigurnost ljuske jajeta, nepogrešivo kreću put mora koje ih neretko čeka na sasvim maloj razdaljini od gnezda.

Mnoge kornjačice nikad ne stignu do sigurnosti vode. Zato se jedan ljubitelj životinja, koji se našao u pravo vreme na pravom mestu, osmelio da zaobiđe prirodu i uz pomoć obične plastične lopatice pomogne malom gmizavcu da lakše stigne do obale.

Čovek nije mnogo prkosio prirodi: samo je lopaticom obeležio i izravnao put kojim je kornjačica lakše prošla.

@hoest Helped a leather back sea turtle find the sea 🥹 (@Cam 🦋) #turtle #sea #beach #baby #cute #wholesome #hoest ♬ original sound - Hoest

Snimak ovog dobročinstva postavljen je na TikToku pre nepunih 24 časa i već ima više od pola miliona pregleda.

Komentari su brojni i samo se nižu.

"Borio bih se sa željom da je podignem", napisao je jedan korisnik.

"Ne mogu da izbacim ovaj video iz glave", prokomentarisao je drugi.

"I pored pomoći, ona se bori", dodao je treći.

"Ne podiže je, jer joj treba snaga koju dobije dok puzi do mora. Ako je podigne i odnese, ona neće ojačati i skončaće u moru", primećuje još jedan korisnik TikToka.

"Spasena kornjača mogla bi da stvori mnogo generacija u budućnosti, hvala Vam", reči su još jednog ljubitelja životinja koji je napisao komentar ispod videa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari