• 0

Njen “takozvani” život: Urnebesna svakodnevica vlasnice koja živi sa osam jazavičara

TikTokerka @yunabugs uživa u avanturama sa svojim kratkonogim jednobojnim, merle i čupavim mezimcima: oni “razbijaju brige” ovoj devojci koja sa svojim "jazama" provodi vreme “od sumraka do svitanja”

  • 0

Simpatična @yunabugs je prava TikTok senzacija, piše Dodo.

Njenu svakodnevicu “drmaju” neumorni jazavičari, njih osmoro koji je prate u stopu, od jutarnjeg buđenja, dnevne rutine, doručka, treninga, pranja automobila, gledanja filmova do priprema za počinak.

Ujutru se svi bude u isto vreme i tada počinje cviljenje, lajanje, preskakanje, guranje, muvanje… Potom svi kreću u pohod po kući.

Njihova vlasnica kaže da je bilo mnogo situacija zbog kojih je poželela da se odmori od svojih ljubimaca. A oni su: desetogodišnji Buts (Čizmice), Mitbol (Ćufta) koji je tek napunio godinu, devetogodišnji Bandit, osmogodišnji Kikiriki, trogodišnji Punkin, Tubi koji ima sedam leta, osmogodišnji Ploper i dvogodišnjak Ajnštajn.

Neko voli da grize toalet papir ili ruke svoje vlasnice dok dobija nagradu. Neko pak voli da jede kikiriki i oliže posude sa hranom. Neko voli da krade mnoooogo čarapa… Ne vole da borave u ograđenom prostoru, preziru perike, mrze manikir i pedikir, ne podnose da ih neko ućutkuje i nema šanse da ne bude po njihovom.

Bandit je posebno razdražljiv: on ne voli lopte, pa ih grize iz sve snage, a Ajnštajn je još jedan mrzovoljko koji se buni kad mu kradu igračke, mršti se kad ga obuku i rep bi dao za odbranu svoje udobne stolice-ljuljaške u obliku jajeta.

Njihova "mama" kaže da obožava jazavičare, jer su to psi sa posebnim karakterom. Kad dođe vreme za doručak, nema bojazni da izbije tuča, jer jaze ne kradu zalogaje jedni drugima. A glad je ponekad veoma jaka...

Svuda u domu postavljene su male rampe, table i tobogani da bi se jaze bezbednije spuštale sa visine. Njihova vlasnica smatra kako je nedopustivo da skaču, jer to ne bi bilo dobro za njihove kratke noge.

Kad god ona krene na trčanje ili u šetnju, svi polaze sa njom. Vole da se poigraju na omiljenoj šumskoj čistini, i da jurcaju uz nalet adrenalina koji im pokreću uzvici:

"Pripremite se... pozor... sad!"

Posle takve jurnjave, psi nenormalno ožedne, pa ih vlasnica poji svežom vodom, začinjenom sa mnogo ljubavi. A kad je već reč o vodi, jaze i mlada dama vole odlazak u perionicu automobila. Psi vole da ostanu u autu i da iz sigurnog zatvorenog prostora začuđeno posmatraju četke i četkice koje se vrte i glancaju prozore i karoseriju. A pranje automobila lakše se podnosi ako su vam na čelo zalepljeni fluorescentni kružići, a oko vrata blistaju ogrlice istih boja. To su zaista sjajne "jazi" auto žurke!

Posebna atmosfera vlada kad se svi smeste u krevet i čekaju da počne film koji zajedno gledaju. Neko legne u jedan ćošak, neko u drugi, neko se zavuče ispod ćebeta, a neretko i zadremaju.

Kad dođe vreme za počinak, vlasnica u kupatilu sprovodi uobičajenu toaletu koju jazavičari budno proprate. Svi do jednog. U krevetu, svaki pas ima svoje mesto. I ubrzo se slatko spava. U susret novim avanturama koje slede već narednog jutra.

Vlasnica osam "musketara" kaže da su psi njeni najbolji prijatelji i njena porodica. Svaki pas ima originalnu taktiku da unese radost u njenu svakodnevicu.

Život sa njima nikad nije dosadan, a kako izgleda dan sa ovih preslatkim "jazama", pogledajte u video snimku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari