• 0
 ≫ 

Kakva ljubav: Da li ste čuli za požrtvovanijeg psa?

 ≫ 

Najmlađi član porodice mopsova, jednogodišnja Megi, brine o “ostarelom” 14-godišnjem bratu i desetogodišnjoj sestri, a u trenucima predaha odmara se pored sopstvene statue u bašti

  • 0

Ništa se ne može uporediti sa opuštanjem posle napornog rada.

O takvoj relaksaciji možete mnogo naučiti od Megi, ženke mopsa koja najviše voli da se druži sa svojom - statuom.

Kad se ne igra sa starijim bratom Merlinom i sestrom Villou, Megi obično ode u baštu gde se opušteno sunča pored svoje nepomične bliznakinje.

Megina vlasnica Kamerin Bejzmor kaže da je Megi štene posebnog karaktera.

Kamerin je očekivala da će se Meginim dolaskom na svet situacija u njenoj porodici promeniti nabolje, pogotovo zbog bolesti jednog od kućnih ljubimaca pasa. Zdravlje Meginog starijeg brata Merlina (14) se pogoršavalo, a desetogodišnja Vilou pokazivala je znake depresije.

Megi je vrlo brzo preuzela brigu o starijem bratu i sestri, a pronalazila je vremena i snage da se druži i sa vlasnicima.

„Merlin je potpuno slep”, izjavila je Kamerin, „pa je Megi brižno pazila da ne udari u ogradu. Jednom je pao u bazen, a ona je konstantno bila kraj njega”.

Kada Merlina odvedu kod veterinara, Megi posvećuje vreme sestri Villou. Međutim, svako želi trenutke za sebe, pa i Megi koja povremeno ode u baštu kako bi se odmorila i opustila. To joj izgleda najbolje polazi za šapom pored njene dvojnice, porculanske bliznakinje.

„Čini se da Megi veoma voli to mesto u dvorištu, jer je osunčano do kasnog popodneva“, primetila je Bejzmor. "Osim toga, ona ima prijatelja, statuu koja je bila postavljena na proslavi Meginog prvog rođendana.

Megin neobičan karakter ne ogleda se samo u naklonosti prema sopstvenoj statui. Veoma je duhovita i redovno zasmejava vlasnike potezima zbog kojih liči na ljudsko biće. Često je viđaju kako sedi u svojoj stolici, a vlasnici sa nevericom gledaju kako odlaže njihove stvari na klupi ili ispod stočića. Sem toga, Megi se ne ustručava da povremeno “prigovori” nekom članu porodice. Bejzmorovi odgovorno tvrde da im Megi s vremena na vreme “pridikuje” na poseban pseći način, ali se bez obzira na sve dobro osećaju.

„Ona nije kao Merlin ili Villou“, tvrdi Kamerin Bejzmor i dodaje da je Megi poseban pas zbog čijeg su dolaska životi svih ukućana poprimili novu dimenziju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari