• 0
 ≫ 

Izaberite mačku na osnovu svog horoskopa: Sa kojom se rasom najbolje slažete?

 ≫ 

Zodijak vam poručuje da maca vaš budući kućni prijatelj i u potrazi ste za idealnom ljubimicom? Ako verujete zvezdama, pročitajte šta vam poručuju

  • 0
Izbor rase mačke prema horoskopskom znaku vlasnika

Foto: Shutterstock

Želite da uvedete mačku u svoj život, ali ne znate koju rasu da izaberete.

Ako vam i horoskop poručuje da je maca vaš budući kućni ljubimac, onda zaista ima smisla da razmotrite koja je rasa kompatibilna sa vašim horoskopskim znakom.

Pogledajte u zvezde da biste pronašli mačku koja odgovara vašem temperamentu i izgledu“, kaže Stina Gerbis, profesionalni vidovnjak i astrolog. „Želite mačku koja se slaže s vama u svakom pogledu? Zašto ne biste uključili malo astrologije u izbor budućeg ljubimca?” Bez obzira na to želite li najslađu mačku, belu, crnu, tabi ili onu koja se bez problema druži sa psima, uporedite kompatibilnost vašeg znaka sa rasom.

Sastavili smo listu horoskopskih znakova i rasa mačaka koje “idu” uz njih. Ako ste se ikada zapitali može li mačka imati svoj horoskopski znak, Gerbis potvrđuje da može, ukoliko znate datum njenog dolaska na svet. Ako nemate ovaj podatak, to možete pretpostaviti na osnovu njenog karaktera.

“Prijateljski raspoložena i umijata maca može biti Rak ili Lav, a tvrdoglava maca koja se ponaša kao snob moguće da je Devica”, poručuje Gerbis.

Evo i naše liste "uparenih" vlasničkih horoskopskih znakova sa rasama mačaka.

Ovan i bengalska mačka

Bengalska mačka - Ovan

Bengalska mačka Foto: Shutterstock

Gerbis kaže da je bengalska mačka nalik leopardu savršena za divljeg i vatrenog Ovna. Ova žestoka mačka je pravi atleta, divlja, strastvena ali ponekad lenja. Pošto je Ovan znak koji žudi za avanturom, ljubavlju i isprobavanjem novih stvari, bengalska mačka je njegov idealan saputnik.

„Ovnovi žele mačku koja se lako gaji, zabavna je za gledanje, obožava vlasnika i pomalo je divlja, poput njega“, kaže Gerbis.

Bik i škotska fold maca

Škotska fold mačka - Bik

Škotska fold mačka Foto: Shutterstock

Sa Bikom se dobro slaže škotska fold maca koja je privržena, umiljata i šarmantna, kaže Gerbis. Bikovi cene najbolje stvari u životu i vole da imaju dom opremljen lepim stvarima, što je i afinitet škotskih foldova: oni vole udobnost i lepo okruženje.

Blizanci i korniš reks

Korniš reks - Blizanci

Korniš reks Foto: Shutterstock

Gerbis nam kaže da se mačka sa šarom poznatom kao “kornjačevina” često pojavljuje među korniš reksovima. Takva maca kao da ima podeljeno lice, što podseća na dvostruku ličnost, kakvu ponekad imaju Blizanci. Kao i vlasnik Blizanac, i korniš reks je aktivan, razigran i voli da bude primećen.

„Blizanci ponekad pokazuju dve različite strane ličnosti. Oni su inteligentni sagovornici, mada ponekad rasejani. Oni bi uživali u maci koja je razigrana i radoznala koliko i oni“, kaže Gerbis.

Rak i regdol

Ragdol - Rak

Ragdol mačka Foto: Shutterstock

Ovo je savršena mačka za Raka: nežna, pahuljasta i slatka. Rak je veoma privržen domu i voli da oko sebe ima mnogo ljudi koje će obasipati ljubavlju.

„Regdol mačke je tako lako voleti“, kaže Gerbis. „One su veliki pahuljasti prijatelji koji znaju kako da vam otope srce. Ako ste Rak i sviđa vam se ideja da u domu imate umiljatu loptu punu ljubavi, regdol je pravi izbor za vas.

Lav i mejn kun

Mejn kun - Lav

Mejn kun Foto: Shutterstock

Gerbis kaže da je prirodno da vlasnik Lav izabere za ljubimca mačku rase mejn kun. Kao i Lavovi, ove mačke imaju jaku ličnost, društvene su, druželjubive i opuštene.

„Lavovi vole da budu u centru pažnje. Oni su velikodušni, vole druge ljude, ali uživaju u nadmoći”, kaže Gerbis i dodaje da mejn kun savršeno odražava stav Lava prema životu.

Devica i persijska maca

Persijska mačka - Devica

Persijska mačka Foto: Shutterstock

Device su veoma usredsređene na detalje, a to se savršeno slaže sa jednom od odlika karaktera persijske mace. Ova tiha i probirljiva maca je četvoronožna reinkarnacija Device koja je zemljani znak. Osobe u ovom znaku stoje čvrsto na zemlji, odlično su organizovane i daju dobre savete. Veoma vode računa o zdravlju, pa koliko brinu o sebi, isto toliko vode računa i o drugima. Devica će voleti savršenu sliku koju će mu pružiti maca persijanka dok drema na njenom laptopu!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari