• 0
 ≫ 

Pronađena na ulici, postala zvezda: Ovo je prva bespolna mačka na svetu

 ≫ 

Ultrazvuk je potvrdio kako ni u njenoj utrobi nema delova reproduktivnog sistema

  • 0
Bespolna uniseks unisex mačka Hope Beans Foto: Profimedia/INSTARimages.com/Cover Images/Cats Protection

Veterinari su povremeno znali da pregledaju neku dvopolnu mačku. Istina, veoma retko, ali to se znalo dogoditi s vremena na vreme. No, veterinar u Velikoj Britaniji ostao je prilično iznenađen kad je otkrio da mačka ispred njega - nema pol!

Reč je o prvoj takvoj mački koja nam je poznata, piše Jutarnji list. Pronađena je na ulici i završila je u azilu Cats Protection. Oni su je doveli na pregled kojim je, između ostalog, trebalo da se ustanovi dob i pol.

Sa dobi nije bilo problema - mačka je stara oko 15 nedelja. No, utvrđivanje pola je postalo problem. Životinja, naime, uopšte nema genitalija. Pregledana je i ultrazvukom, koji je potvrdio kako ih nema ni u njenoj utrobi.

Mače koje je nosilo ime Hope, dobilo je novo, pa se zove Beans. Veoma je zaigrano, puno energije i ponaša se kao i svi mačići njegove dobi. Nakon objave o situaciji s organima postalo je prava zvezda, a volonteri azila nadaju se kako će ta popularnost dovesti do toga da će se brzo udomiti.

Na kraju krajeva, mačka je zdrava, lepa, a ne treba je kastrirati kad poraste.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari