• 0

Verni pas spasio jednogodišnjeg dečaka: Vučjak poleteo prema razjarenom biku koji se zaleteo na dete

Nemački ovčar po imenu Sneško je pratio dečaka šta radi, a kada je video da se sprema opasnost istog trenutka je reagovao

  • 0

Psi nisu samo najbolji čovekovi prijatelji, već i veliki zaštitnici, spremni da pomognu svojim gazdama u slučaju opasnosti. To se posebno odnosi na rasu nemački ovčar, koji su takoreći poznati po tome da je spremni da se čak i žrtvuju za svoje "najbliže" ljude.

To je dokazao na delu i vučjak po imenu Sneško koji je zaštitio jednogodišnjeg dečaka od napada neobjašnjivo razjarenog teleta.

Kako se vidi na snimku sa nadzornih kamera, dečak Skaj Malavi je sa svojim ocem, bratom i psom šetao pored puta, dok su sa druge strane ulice na poljančetu krave pasle travu.

U jednom trenutku su se zaustavili kod grupe ljudi koja je sedela ispred kuće, i dok je otac razgovarao sa komšijama dečak je krenuo prema kravama koje pasu.

Ali jedan nervozni bik ga je primetio i agresivno se zaleteo prema jednogodišnjaku. U tom trenutku su otac i vučjak zajedno potrčali kako bi spasli dečaka, a pas je uleteo i poterao bika daleko pre nego se vratio nazad kod svoje "porodice".

Otac dečaka Pasakorn veruje da je odani pas posmatrao dečaka koji  je odlutao i osetio opasnost pre svih. Reakcija psa je tada izazvala da se krava zaustavi i povuče dok je hrabri ljubimac jurio preko polja da ih otera.

- Uvek tokom popodneva izvodim decu van kuće da se igraju. Uvek šetamo pored puta, gde je tiše. Ali tog dana, dve krave su pasle travu na poljančetu. Sve se desilo brzo. Taman kad sam hteo da uzmem dete, jedno tele je bilo ljuto i umalo ga ozbiljno povredilo. Sve se dogodilo za manje od jednog minuta. Da nije bilo našeg voljenog psa, moj sin bi bio ozbiljno povređen ili se moglo desiti nešto gore. Svi smo bili šokirani ali i laknulo u isto vreme. Veoma sam zahvalan svom psu  - rekao je Pasakorn Saipat, otac dečaka.

Ceo snimak dramatične situacije i herojske brze reakcije Sneška možete pogledati u snimku na početku teksta.

Video: Bacio se u čeljusti bulmastifa da bi spasao devojčicu: Mali jazavičar Leo imao je srce lava

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari