• 3
 ≫ 

Ovaj pas jede pljeskavice, suši i tortilje: Njegov vlasnik pogrešno shvata pojam izbalansirane ishrane

 ≫ 

Ljubimac jede sve osim onoga što bi trebao da jede

  • 3

Ishrana pasa treba da bude zasnovana na izbalansiranom odnosu ugljenih hidrata, masti, proteina, vitamina i minerala, u pravilnim proporcijama.

Ovi uravnoteženi sastojci moraju biti obezbeđeni u svarljivoj formi kako bi osigurali dobro zdravlje, pravilan rast i razvoj vašeg ljubimca.

Međutim, neki ljudi pojam "balansirane ishrane" tumače malo drugačije.

Primer za to je čovek iz videa koji smo izdvojili za vas.

Vlasnik francuskog buldoga svojoj kuci daje da jede bukvalno sve.

Tako se na meniju mogu naći tortilje, pljeskavice, kifle, suši, kineska hrana.

Kao "odgovaran" vlasnik svom ljubimcu daje i vitamine u obliku voća i povrća.

Zapravo, pas jede sve osim granula, koje bi trebao da jede,

Granule su upravo hrana koja predstavlja savršen balans sastojaka neophodan za dobro zdravlje, pravilan rast i razvoj vašeg ljubimca.

Kako ne biste trebali da hranite svog psa, pogledajte u video snimku na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    13. januar 2022. | 07:15

    Granule su nuzno zlo. Koriste se kada se putuje...i kad je vlasnik neinformisan. Sto kaaze lepo proizvodjacu a lepo i gazdi. Nemora da se bakce sa obrokom....sipaj,pokvasi i ....divota.

  • Miki

    12. januar 2022. | 17:33

    Moji psi jedu sve sto i mi jedemo, nikakve granule i ostale gluposti, trce po dvoristu pola dana. Nikad bolesni nisu bili, uglavnom uginu od starosti, bas dozive duboku starost. Bitno je da trce na vazduhu, da imaju slobodu, a neka jedu sta zele, a ne one granule koje kad sipas stoje dva dana nece ni da pipnu, pa kad ogladne tek tad uzmu.Svaki pametan veterinar ce vam reci iskreno sta su granule, cist kukuruz sa dodacima.U ovo neracunam male pse, koji su nezniji i njanjavi, njima mora da se vec bira sta da jedu. A granule, to je nevidjeno djubre.

  • Goga

    15. januar 2022. | 13:24

    Moj mali pekić ručka sve skoro što i mi, obožava piletinu barenu, pileći paprikaš, pasulj, gulaš i makarone, nikada nije hteo granule, kupili smo ga malenog i od prvog dana ručka sve, od voća najviše voli lubenice pa onda banane, jabuke, pomorandže, kivi, kakve granule.