• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mačka iz Čačka traži dom: Ne dajte da vas uplaše njene čudne oči i ranjene uši, jer je dobra i željna ljubavi

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Moni, maci spasenoj na ulice, sunce je spržilo nežne uši, sterilisana je i očišćena od parazita i svet gleda pogledom različito obojenih očiju

  • 1
Mačka Mona Foto: Printskrin/Instagram/sapice_cacak

Šapice iz Čačka, koje imaju svoj Instagram profil gde objavljuju postove i fotografije svojih četvoronožnih štićenika, spasenih sa ulice, o kojima plemenito i odgovorno brinu, nedavno su objavile fotografiju prelepe bele mace čudnih ušiju i čakarastih očiju koju žele da udome. Maca Mona sa jednim plavim i drugim zelenim okom spasena je sa ulice, gde se omacila nebrojeno puta, a svakodnevica na suncu, vetru, kiši i snegu oštetila je njene nežne uši.

Mona je divna bela maca i upravo ta snežna belina njenog krzna donela joj je mnogo nevolja. Osim neobičnih očiju - jedno oko joj je plavo, a drugo zeleno, što joj daje poseban šarm, Mona je propatila zbog osetljivih ušiju čije su vrhove spržili jako sunce i ljuti mraz.

Mona ima oko četiri godine, a većinu života provela je na surovim ulicama Čačka. Hladne noći i dani provedeni na betonu, između kontejnera, bili su njen svakodnevni izazov. Hranu je jedva pronalazila među otpacima da bi zbrinula svoju decu, a kontejner joj je, kako piše u objavi, bio i sklonište i izvor hrane.

Spasena sa ulice, Mona je sa sobom ponela tragove teškog života. Ona se bukvalno prejeda, u strahu da će joj svaki obrok biti poslednji. Njeni spasitelji morali su joj izvaditi i nekoliko istrulelih zuba.

Nakon spasavanja sa ulice, Mona je sterilisana i očišćena od parazita i spremna je za novi život. Ona traži dom i ljude koji će joj pružiti ljubav i nežnost jer ih nikad nije imala, ali ih zaslužuje.

Mona se nalazi u privremenom smeštaju u Čačku, a prevoz do udomitelja je obezbeđen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mačka skrivena ispod haube prešla hiljade kliometara i to u vojnom vozilu: Ovo je maca 007

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari