• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ako se bojite petka 13-og, ovako ćete pobediti strah: Pomoć stiže u vidu crnog mačorčića iz Kruševca

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U slučaju da patite od paraskevidekatriafobije, najlakše ćete je prevazići ukoliko udomite dvomesečnog crnog mačka iz Kruševca

  • 0
Crno mače - ilustracija Crno mače - ilustracija Foto: Shutterstock/svf74

Danas je petak i bio bi dan kao i svaki drugi, pogotovo poslednji dan radne nedelje, da ne "pada" na poseban datum: danas je petak 13, pa ako ste sujeverni i plašite se da vam se nebo ne sruči na glavu ili da ne doživite neki peh, proverite da li vas muči paraskevidekatriafobija.

U zapadnoj kulturi, petak 13. u bilo kom mesecu je nesrećan dan. Zašto je tako, teško je reći, jer potiče od dugotrajnog sujeverja. U hrišćanskoj tradiciji, broj 13 se pojavljuje u priči o Tajnoj večeri.: trinaesta osoba koja je stigla na poslednji obrok sa Isusom Hristom bio je Juda, učenik koji je izdao Sina Božijeg i odveo ga do raspeća na Veliki petak.

Strah od ovog "baksuznog" broja danas može da pojača jedna mala umiljata duša, crna mačka koju sujeverni ljudi često teraju i sablažnjavaju se pri njenoj pojavi, pogotovo ako im pređe put, i to još na petak 13. Crna mačka ipak ima mnogo pristalica u svetu, naročito među ljubiteljima životinja koji su osmislili i Dan poštovanja crne mačke kako bi joj ukazali poštovanje i pokazali da se ne plaše bapskih priča i sujeverja.

Zato je današnji dan, petak 13, idealna prilika da se zapitate da li je sve tako baksuzno i napravite presedan tako što ćete udomiti jedno slatko crno mače iz azila. Ne samo da biste ovim činom odagnali svoje bezrazložne strahove, već biste učinili dobro delo ljubimcu bez doma koji se najčešće veoma teško udomljava.

Na Fejsbuku, u grupi Ljubitelji mačaka i udomljavanje, objavljen je post iz grupe Kruševac - Udomljavanje I Pomoć Uličnim Životinjama o udomljavanju mačorčića koji hitno traži dom ili privremeni smeštaj.

Mače iz Kruševca udomljavanje Foto: Printskrin/Fejsbuk/Ljubitelji mačaka i udomljavanje

Macan je star oko dva meseca i detalje objave možete pogledati OVDE.

Mačorčić se nalazi u Kruševcu, odakle je moguće da bude prevezen do Beograda i okoline.

I eto načina na pobedite svoju paraskevidekatriafobiju: udomite macana koji će vam doneti radost, a i njemu ćete pomoći tako što ćete ga spasiti sa ulice koja može ponovo da mu postane dom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Skočili kao da su videli tigra, a mala, crna maca je samo htela da se igra

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari