• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Strava kod Velike Plane: Mužjak i ženka dogo argentino lutaju drumom, ne zna se ko je u gorem stanju

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izmučeni i eksploatisani prečestim parenjem, vidno mršavi izgladneli psi tumaraju lokalnim putevima u potrazi za ljudima koji će ih spasiti smrti, a njihov izgled prevazilazi kadrove naučne fantastike

  • 2
Izgubljeni dogo argentino Foto: Facebook/Izgubljeni, nadeni psi - Beograd i okolina

Strahote sa kućnim ljubimcima se nastavljaju, a ovog puta užasavaćuće fotografije stižu iz Velike Plane i njene okoline.

U Fejsbuk grupi Izgubljeni, nađeni psi - Beograd i okolina pojavila se objava koja prevazilazi ono što mnogi ljubitelji pasa mogu da podnesu.

Mužjak i ženka rase dogo argentino, mršavi, izgladneli i po svemu sudeći iznureni prečestim parenjem lutaju lokalnim putevima u potrazi za ljudima koji će ih spasiti sigurne smrti.

Izgubljeni dogo argentino Foto: Facebook/Izgubljeni, nadeni psi - Beograd i okolina

Kako je objavljeno u postu koji je osvanuo u spomenutoj fejsbuk grupi, ženka koja je najverovatnije nedavno dobila štence i mužjak, previše mršav i oronuo, tumaraju lokalnim putevima, tražeći sklonište i hranu.

U objavi između ostalog piše da je reč o psima rase dogo argentino koji su u veoma lošem stanju i verovatno su izbačeni. Žena koja im je ostavila hranu nije smela da izađe iz automobila.

Ako neko ima bližu informaciju o vlasniku, prepoznaje pse ili želi da ih udomi može se javiti porukom Udruženju za zaštitu životinja "Mrvica" iz Velike Plane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa

    22. mart 2024. | 09:28

    Kako lako "ljudi" postanu neljudi, bez emocije i ljubavi za ova stvorenja koja si im sluzila dok su bili potrebni. Sta se ovo desava sa nama, odakle ovoliki neljudi!

  • Snupi

    19. mart 2024. | 10:25

    Trebalo bi potraziti na drustvenim mrezama da li ih je neko trazio, mozda su pobegli. Nadam se da ih vlasnik ipak trazi i da je oglasio nestanak. S obzirom da su ovi psi lovci i izuzetno snazni, imaju mogucnost da prezive u prirodi, lovom, sto u ovom slucaju nije, ipak su pitomi i prisli bi coveku, jer su vidno neuhranjeni, ko zna koliko dugo lutaju .