• 4
 ≫ 

Mačak Rambo traži "zauvek dom": Svetlana se bori kao lavica kako ne bi završio na ulici

 ≫ 

Mačak Rambo star je skoro 8 godina, vakcinisan je, sterilisan, i njegova vlasnica ga obožava ali, zbog zdravstvenih problema, više nije u stanju da se o njemu brine

  • 4
Mačka Mačak Ruska plava traži dom Foto: Facebook/Beogradske mačke

Broj napuštenih životinja sve je veći, a vlasnici često ne žele da priznaju da o svom ljubimcu više ne mogu, ili ne žele da se brinu.

Samo u Beogradu, svake godine na ulicu bude izbačeno hiljade ljubimaca, o kojima nema ko da se brine.

Međutim, Svetlana se uopšte ne plaši da prizna da, iako svog mačora obožava, više nije u stanju da se o njemu, na adekvatan način, brine.

Čak i pored toga, ona odbija da ga napusti i bori se da mu pronađe dobar "zauvek dom", gde će ga neko voleti i paziti bar onoliko koliko i ona.

Zbog borbe sa teškom bolešću, njeno zdravstveno stanje se dosta pogoršalo i ona nema izbora nego da ga udomi.

- Živim sama i nisam zdravstveno sposobna da brinem o njemu. Odrastao je u stanu, vakcinisan je, kastriran i naviknut na posip - kaže vlasnica.

Svetlana naglašava da joj je veoma teško da ga se odrekne, ali da nema izbora, i iz tog razloga se obratila Fejsbuk stranici "Beogradske mačke", u nadi da će pronaći nekoga ko će Ramba voleti bar onoliko koliko ga voli ona.

- Zaista bih volela da ode kod prave osobe. Mačak Rambo je čiste je sive boje. Dobila sam ga na poklon 6. marta 2014. godine, kada je imao svega 15-ak dana - dodaje vlasnica.

Ona napominje da je važno da mačak živi unutra, bez izlazaka napolje i da traži samo ozbiljne i odgovorne osobe.

Zainteresovani se mogu javiti na broj 060 76 333 88 ili, preko poruka na Fejsbuku, Ranki Matić, koja je u kontaktu sa vlasnicom.

Video: Tinejdžer sa autizmom uči stogodišnjaka da pleše u domu za stare

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Macka

    26. avgust 2021. | 14:01

    Nije pas pa da se seta nju je samo potrebni hranuti i menjati posip ovde je nesto drugo po sredi verovatno osoba koja brine o bolesnoj vlasnici mrzi zivotinje.

  • Maca

    28. avgust 2021. | 12:02

    Je bih je primila al zbog ovog lidera u regionu i ekonomskog tigra ne mogu vise ni u kanti da nadjem sebe da prehranim a kamoli ramba