• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čovek patio zbog gubitka ljubimca pa udomio najtužniju mačku iz azila: Ovako očajan pogled se ne viđa često

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mačak Gregori je dugo živeo u prihvatilištu za napuštene ljubimce gde je uvek povučeno sedeo u uglu kaveza i tugovao

  • 0
Mačak Gregori Foto: Printskrin/Reddit/u/ajamesmccarthy

Čovek koji je tugovao zbog gubitka voljene mačke našao je utehu u novom ljubimcu, a za Newsweek je izjavio kako je izbor mezimca odražavao njegovu tugu i da mu je mnogo pomogao u teškim danima.

Endru Mekarti je 1. oktobra podelio svoju priču na Redditu pod korisničkim imenom u/ajamesmccarthi i od tada je njegova životna storija postala viralna. Post, koji sadrži fotografiju udomljene mačke, ima prikupio je 169.000 glasova i više od 1.600 komentara.

Mekarti je napisao kako je osetio ogromnu prazninu nakon smrti mačke i da je rešio da udomi "najtužniju" mačku u azilu koji bi mu bio prijatelj u tuzi.

Mačak je dobio ime Gregori, a sa promenom imena došla je i promena u ponašanju: nekada melanholična mačka pretvorila se u razigranog i prijateljski raspoloženog mezimca.

Gregori je dugo živeo u prihvatilištu za životinje okruga Pinal u Arizoni, kazao je Mekarti i dodao da je u okolini bilo mnogo razigranih mačaka koje su tražile njegovu pažnju, ali Gregori, koga su u prihvatilištu zvali Buts, bio je tih i nije izlazio iz ćoška u kavezu u kome je bio smešten. Suzdržani mačak melanholičnog pogleda odmah je privukao Mekartijevu pažnju.

I’ve felt a void in my life ever since my cat passed so I adopted the saddest cat at the shelter byu/ajamesmccarthy inpics

Gregori kao da je bio odraz Mekartijevog gubitka. Kada ga je vozio kući, Gregorijeve oči su i dalje bile tužne, ali se nije protivio, rekao je Mekarti.

Po dolasku kući, Gregori je sa opreznom radoznalošću istraživao novu okolinu. Njegova transformacija je bila postepena, ali dirljiva, i od tada se potpuno privikao na novi dom. Mekarti kaže da je isprva bio suzdržan, ali je lepo jeo.

"Pustio sam ga da istraži svoj novi dom, a zatim je došao i seo kraj mene. Tada sam primetio da mu pogled više nije tužan", rekao je Mekarti, dodajući da je Gregori sada razigran i pun ljubavi i neprestano prede između mjauka kojima traži pažnju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mačka ustala na levu nogu: Ova opasnica isprepada vlasnicu svojim divljačkim ponašanjem

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari