• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svet je zanemeo zbog ove slike: Foka sa toaletnom daskom oko vrata tumara plažom u Škotskoj

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Foka je viđena na obali Njuburg u Aberdinširu, stručnjaci sa žaljenjem tvrde da nesrećnoj životinji nema spasa

  • 0
Foka Foto: Shutterstock/Henk Bogaard

Jedna foka viđena je na plaži Njuburg u Aberdinširu, sa prljavom toaletnom daskom oko vrata, a stručnjaci za divlje životinje kažu da nesrećnoj životinji ne može da se pomogne. Foka koja je nažalost dobila "ukras" u vidu odbačene toaletne daske viđena je u rezervatu prirode Forvi, u području koje se smatra domom velike kolonije foka, preneo je Mirror.

Lokalne vlasti opisale su ovaj slučaj kao neobičan, ali je on sve samo ne čudesan, jer stručnjaci kažu da se životinji ne može pomoći.  Pojedinci tvrde da će morati da sačekaju dok se foka ne vrati na kopno da bi joj bila pružena pomoć, jer mnogi pripadnici ove vrste plivaju do udaljenih ostrva. Lokalna zajednica zamolila je stanovništvo da snima i slika kretanje ove foke kako bi je pratili.

Vlasti priznaju da su svakodnevni svedoci problema sa kojima se foke suočavaju, zbog odbačenog ribarskog otpada i industrijskih proizvoda, ali je najsvežiji primer sa toaletnom daskom najneverovatniji do sada.

Dok se foka ponovo ne bude našla na kopnu, ne može joj se pomoći. Ona mora biti uhvaćena i bezbedno zatvorena da bi je oslobodili daske. Pojedine institucije pokušavaju da sagledaju vremenske uslove, kretanje plime i lokacije kako bi probali da spasu foku.

Vest o foki oko čijeg vrata se našlo ovo smeće razbesnela je zaštitnike životinja i stanovnike ovog dela Velike Britanije koji se pitaju "da li je more postalo jedan veliki toalet".

Kako sve ovo izgleda, pogledajte i sami.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Izgladnela beba foka stara tri dana uspešno zbrinuta nakon što se izgubila od majke tokom oluje

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari