• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Životinje inspiracija bizarnog trenda koji opseda tinejdžere: Alarmantna pomama sa društvenih mreža

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kvadrobik podrazumeva maskiranje u životinje i imitiranje njihovog ponašanja, a deca reže, laju, mjauču, napadaju i ujedaju ljude

  • 0
Kvadrobika Foto: Shutterstock/Melnikov Dmitriy

Tinejdžeri zaogrnuti krznom, prerušeni u životinje, puze na sve četiri i napadaju ljude na ulicama u bizarnom novom viralnom izazovu. Ovaj trend, poznat kao kvadrobik, koji mnogi stručnjaci smatraju novim ludilom među omladinom, uzeo je maha u Rusiji i drugim sovjetskim republikama gde deca reže, laju, mjauču i čak napadaju ljude pokušavajući da imitiraju ponašanje životinja, prenosi Thesun.

Bizarni snimci koji se šire društvenim mrežama pokazuju grupe ljudi prerušenih u životinje kako puze ulicama ruskih gradova, ali i drugih evropskih metropola. Tinejdžeri šetaju ulicama, vodeći jedni druge na povocu: oni se ponašaju kao psi i mačke, ali kopiraju i druge životinje, praveći pokrete i artikulišući njihove zvuke, noseći odeću koja u potpunosti dočarava izgled četvoronožaca, uz dodatak maski, šapa i repova.

Nažalost, ponašanje poput životinjskog podrazumeva i ugrize, pa policija Uzbekistana traga za tinejdžerom koji je ujeo najmanje jednog prolaznika nakon što se pretvarao da je pas. Vlasti ove zemlje zapretile su da će novčano kažnjavati roditelje dece za koje se otkrije da se u javnosti provode na ovaj način.

Stručnjaci veruju da kvadrobika može izazvati da dete preuzme agresivne akcije životinja, da povredi sebe i druge, i utiče na oštećenje psihe tinejdžera koja nije u potpunosti formirana, kao i do njegove izolacije od društva.

Ruski poslanici rade na uvođenju zakonske zabrane trenda koji je ove godine postao viralan među mladima.

Natalija Kosihina, ruska senatorka, izjavila je da država treba da se postara da deca budu više zainteresovana za sportske i obrazovne aktivnosti koje ne bi štetile psihi i zdravlju drugih. Mnogi stručnjaci dobijaju mejlove o napadima i maltretiranju od strane kvadrobera koji skaču i ujedaju vršnjake, ali i starije građane koji šetaju parkovima. Kako kažu, ovo je isprva ličilo na igru, ali kad su deca to počela da doživljavaju kao svoj način života, sve je izmaklo kontroli.

@katzcl4ws i love this vid so much ! 🐾🐾 #antizoo #antizoophile #sle3epykat #therian #quadrobics #therianthropy #catmask #quadrobicsjump #quadrobist #cattherian #fy #fyp ♬ original sound - 44audi0s

Smatra se da je kvadrobik izumeo japanski sprinter Keniči Ito, koji je postavio svetski rekord u trčanju na četiri uda imitirajući majmuna i "inspirisao" mnoge da pođu njegovim stopama, o čemu svedoče snimci sa TikToka i drugih društvenih mreža.

@valerii_vorobei The fastest 100 m running on all fours is 15.71 #Quadrobics #worldrecord #guinessworldrecords #GWR #sport #квадробика #Рекорд #геншинимпакт #спорт ♬ Extremely fast drum and bass (Dubstep)(825790) - Gloveity

Neki tinejdžeri su kvadrobik prihvatili kao hobi i razonodu, dok drugi tvrde da su fascinirani životinjama sa ljudskim karakteristikama. Ova tema dalje se proteže na ljude koji veruju u teriantropiju, subkulturu u trendu čije pristalice smatraju da imaju duše životinja i da su slučajno rođeni kao ljudska bića. Mnogi stručnjaci veruju da svi ovi trendovi mogu imati dugotrajne negativne efekte na mentalno zdravlje dece.

Na društvenim mrežama i kanalima poput TikToka i Jutjuba postoje i tutorijali u kojima mladi podučavaju zaintersovane kako da postanu dobri u kvadrobiku.

Međutim, neki psiholozi tvrde da sport, pa čak i ovakav, nema negativnih efekata na društvo, da je kvadrobik napredna maštovita igra koja je prešla iz predškolskog uzrasta u ranu adolescenciju i u njoj ne vidi ništa asocijalno. Igra ostaje sa osobom za ceo život kao način da se zabavi, odvrati pažnju i emocionalno rastereti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Vučjak spasio jednogodišnje dete svog gazde od razjarenog bika: Verni prijatelj i zaštitnik na delu

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari