• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žena se seli u inostranstvo sa ljubimcem: Snimak psa koga odvode u teretni deo aviona rastužio gledaoce

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako je pas bio bezbedno smešten u transporteru, mnogi korisnici TikToka izrazili veliku zabrinutost zbog mogućih reakcija životinje na dug let

  • 0
Pas u transporteru Foto: Shutterstock/New Africa

Vlasnica kućnog ljubimca pokrenula je diskusiju na mreži nakon što je podelila snimak kako je svog kućnog ljubimca preselila iz SAD u London u Engleskoj. Amerikanka Loren (28) snimila je trenutak kad njenog psa stavljaju u prostor za prtljag aviona kojim su leteli u Veliku Britaniju. Video, podeljen na profilu @laurentakeslondon 1. oktobra, prikupio je preko 885.000 pregleda i izazvao velike polemike gledalaca na mreži koji su izrazili veliku zabrinutost zbog ljubimaca na dugim letovima, prenosi Newsweek.

Video je snimljen sa Loreninog sedišta pored prozora i fokusira se na njenog psa, bezbedno smeštenog u transporteru, dok ga radnici na ukrcavanju kofera unose u prostor za prtljag u avionu.

"Najbolji krzneni prijatelj uvek je sa nama, u strašnim vremenima", napisala je Loren u svom postu.

Bihejvioristkinja i trener pasa Nikol Kohanski tvrdi da je veoma važno prilikom putovanja na duge destinacije psa držati zatvorenog u transporteru, zbog čega bi vlasnici morali postepeno da navikavaju ljubimca na zatvoren prostor koji će mu garantovati sigurnost i udobnost. Ako znate koliko će trajati let, procenite koliko će vremena ljubimac provesti u transporteru, plus nekoliko sati.

Viralni snimak je izazvao talas empatije među gledaocima na mreži, a mnogi su izrazili brigu u vezi sa kućnim ljubimcem koji treba dugo da putuje, pogotovo kad je dugo vremena provesti u teretnom delu aviona.

Mnogi gledaoci videa napisali su da bi bukvalno umrli od brige zbog ljubimca koji bi verovatno bio prestravljen najhladnijim i najbučnijim delom aviona. Neki vlasnici tvrde da bi bili veoma anksiozni, dok se neki pitaju kad će zaživeti pristupačne avio-kompanije za kućne ljubimce.

@laurentakeslondon Having your furry best friend with you in scary times >>> #moving #ustouk #london #movingtolondon #international #dogs #travel ♬ You’re Gonna Go Far - Noah Kahan

Bihejvioristkinja je ukazala na nekoliko važnih aspekata koje psi iskuse tokom leta na koje vlasnici treba da ih pripreme: zatvoren prostor, buka i turbulencije. Iako je ponavljanje promene pritiska i propadanje uobičajeno prilikom putovanja avionom, vlasnici bi trebalo da simuliraju u domu ovakve situacije kako bi pripremili pse za dug let.

Budući da pas treba da izdrži i dobro podnese let, uz period utovarivanja i istovarivanja tereta, pa i moguće kašnjenje, vlasnik treba da postavi urolan peškir ispod dna transportera kako bi dočarao ljubimcu turbulenciju na letu. Vožnja psa u transporteru automobilom i puštanje zvukova aviona takođe će pomoći psima da se naviknu na zvuke koji ih očekuju na letu.

Ne zaboravite da uparite sve komponente vazdušnog putovanja sa nečim što vaš pas voli, od hrane do igračaka i olakšajte ljubimcu dugo i samotno putovanje avionom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Stujardesa podelila predivan video: Pas mirno spava u avionu

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari