• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Par udomio psa iz azila: Veterinar ga pregledao i saopštio vest zbog koje su ljubimcu tri puta promenili ime

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ženka jazavičara prvo je nazvana Beatris, potom je "prekrštena" u Voltera i na kraju je prozvana Zigi, po Dejvidu Bouviju

  • 0
Pas Zigi Foto: Printskrin/TikTok/@mothmother

Jedan par, koji je udomio žensko štene iz azila posle izvesnog vremena saznao da je njihov novi ljubimac pravo malo čudo i da je genetski specifičan. TikTok korisnik @mothmother izjavila je za Newsweek da je azil potvrdio paru da je štene koje udomljavaju ženka, iako im se isprva učinilo da ima muške genitalije.

"Pretpostavili smo da smo pogrešili", izjavila je vlasnica koja kaže da pol štenaca nije tako očigledan u najranijem uzrastu.

Nakon što je uzela Beatris - ime koje je pas prvobitno dobio - njena vlasnica Emili je počela da objavljuje slike psa na svom Instagram nalogu. Tada joj je jedan odgajivač jazavičara poslao poruku i rekao da je njena Beatris zapravo - mužjak. Par je zatim "prekrstio" psa u Voltera, ali je onda usledila poseta veterinaru. On se, prema Emilinim rečima, unervozio nakon što je pregledao Voltera i zabrinuto izjavio da je on - interseksualan.

Interseksualnost je redak urođeni poremećaj kod domaćih životinja i zabeležen je kod nekoliko vrsta, uključujući koze, konje, mačke i pse, navodi se u članku u časopisu Animal Reproduction Science. Ova pojava se odnosi na osobu koja u sebi ima delove ili sve genitalne organe oba pola.

Vlasnica je bila iznenađena i ujedno fascinirana ovom vešću, pa su ona i njen partner psu po treći put promenili ime i nazvali ga Zigi, po Dejvidu Bouviju. Emili kaže da je veterinar bio zabrinut kad je otkrio Zigijevu "tajnu"; jer mnogi vlasnici ne žele da zadrže psa nakon što saznaju da je interseksualan. Iako je moguće biti i interseksualan i transrodan, ova dva pojma su različita: interseks se odnosi na fiziološku oznaku, dok je transrodnost način na koji osoba izražava svoj rodni identitet.

U posebnom video snimku, Emili je podelila telefonski poziv koji je primila iz veterinarske kancelarije kad je, tokom pregleda za sterilizaciju, otkriven Zigijev pol: veterinar je napipao testise tamo gde je trebalo da budu jajnici, a Zigi je imao i testise i matericu! Veterinar je istakao i da Zigi ima "dvosmislen spoljašnji organ”.

Ovakve vesti nisu pokolebale Emili i njenog muža da promene osećanja prema psu.

Zigi je deo porodice i to će ostati, a TikTok video koji je Emili objavila prikupio je preko 734.600 pregleda, 84.000 lajkova i 490 komentara. Vlasnici ljubimaca i komentatori uglavnom podržavaju Emili, potkrepljujući miđljenje napisima da im je drago što je Zigi završio kod nje naspram nekog drugog ko možda ne bi razumeo njegov status.

@mothmother
 
♬ original sound - Emily

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Prošlo je kroz Tantalove muke, a samo je trebalo da popije lek: Kakva agonija malog kučeta

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari