• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Žena nabavila dalmatinca preko oglasa: Pas je pravi "baksuz", non stop ide kod veterinara i ima lošu naviku

B. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Osim što je nestašna i neumorna, trogodišnja Bobi je na specijalnom režimu ishrane, jede pčele, lomi prste i žvaće Šanel i Lobutin cipele

  • 0
Dalmatinac Foto: Shutterstock/Sergey Fatin

Žena koja je kupila štene preko oglasa platila je preko 10.000 dolara za veterinarske račune, ali ne želi da promeni ništa u vezi sa svojom novom četvoronožnom drugaricom. Dvadesetosmogodišnja Kajla Pink živi u Kaliforniji sa svojim partnerom i njihovom trogodišnjom dalmatinkom Bobi koju su udomili tokom pandemije, kada je Pink radila od kuće. Devojka je oduvek želela da ima dalmatinca i pronašla je oglas jednog odgajivača. Bobi je bila najsitnija u leglu i uskoro su Pink i njen partner otišli po štene.

Kajla se detaljno raspitala o rasi, bila je svesna svega što je čeka i spremna za ovu energičnu rasu i njene potencijalne zdravstvene probleme, ali je ništa nije moglo pripremiti za Bobi, prenosi Newsweek.

Samo dva dana nakon što je stigla kod Kajli, Bobi je pojela pčelu. Iako je to bio hitan slučaj, ispostavilo da je ujedno bilo i dobro što se desilo, jer je veterinar otkrio da pas ima bakteriju đardiju koju je verovatno pokupila u odgajivačnici.

No, to je bio samo početak Bobinih nevolja, jer je prvi put kad je puštena da trči po otvorenom polju u Ilinoisu slomila nožni prst.

Ubrzo zatim Bobi je sterilisana, što je već samo po sebi bila skupa procedura. Ipak, njena energija nije se smanjila, pa su joj popucali šavovi postavljeni nakon sterilizacije, što je sanirano hitnom operacijom. To je koštalo vlasnicu novih 2.000 dolara, kao dodatak na 1.000 dolara potrošenih za sterilisanje.

@kailahpink
Bobbies best day ever
♬ original sound - Kailah Pink

Život Kajle Pink i njene dalmatinke Bobi postao je viralan, jer je devojka detaljno opisala neke troškove u video snimku na svom TikTok nalogu @kailahpink koji ima blizu 300.000 pregleda od 20. avgusta, otkako je podeljen na mreži.

Nevolje Bobi su se nastavile, jer je opsednuta hranom i mrzi buku, a njeni računi kod veterinara dostižu astronomske maksimume. Bobi ima poseban režim ishrane koja se se sastoji od namirnica sa niskim sadržajem purina, jer je sklona infekcijama urinarnog trakta i kamenu u bubregu. Umesto da hrane Bobi iznutricama, par svom dalmatincu daje "kokošija jaja, prepeličija jaja, jagnjetinu, piletinu, lososa, pačetinu i povrće", što ih košta dodatnih 15 do 20 dolara nedeljno.

Da nevolja bude veća, Bobi je alergična na govedinu i ćuretinu i razbolela se posle igranja sa drugim psima u parku. Zajedno sa svojim bolestima, povredama i nizom vakcinacija za Bobi, Pink procenjuje da je potrošila "nešto više od 10.000 dolara".

@kailahpink
 
♬ original sound - Levi

I povrh svega toga, Bobi ima naviku da žvaće skupocene cipele svoje vlasnice, uključujući brendove Šanel i Kristijan Lobuten, ali neće da grize obuću koja nije od prirodne kože.

Uprkos svemu, Pink kaže da joj se apsolutno isplati što ima Bobi. Kako kaže, ona joj je najbolja drugarica, budi je u 7 ujutro za doručak i strpljivo čeka da izađe napolje. Bobi je druželjubiva, voli da se igra sa drugim psima, i ima pse drugare.

"Ona me mazi noću i najpametnije je i najnestašnije biće. Ponosna sam što se prema njoj ponašam kao prema princezi", tvrdi Kajla i dodaje da život sa Bobi možda neće biti lak, ali će se pobrinuti da ona živi najsrećnijim i najdužim mogućim životom.

Dalmatinci poput Bobi bili su 47. najpopularnija rasa pasa 2023. godine u SAD. Američki kinološki klub opisuje ih kao dostojanstvene i rezervisane pse čuvare koji su lojalni i puni ljubavi prema svojim vlasnicima i predstavljaju dobar izbor ljubimca za aktivne vlasnike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Nevaljalac pravi! Dalmatinac satima pokušavao da mazne doručak, ali...

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari