• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

On uskoro puni 124 godine i pravi je srcolomac: Krokodil iz Južne Afrike ima 6 žena i preko 10.000 dece

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvanično proglašen najstarijim na svetu, deka Henri iz Skotburga u Južnoj Africi 16. decembra će napuniti vek i 24 godine

  • 0
Krokodil Foto: Shutterstock/Me dia

Krokodili su poznati kao grabljivci iz preistorije, a ono što je najinteresantnije u vezi s njima je činjanica da se njihov izgled ne menja, bez obzira na to da li imaju 10 ili 100 godina. Ovi večno mladi gmizavci važe za najopasnije predatore na svetu, a jedan od njih ima poseban status i naročitu reputaciju.

Krokodil Henri jedan je od najplodnijih pripadnika svoje vrste koji živi u Crocworld Conservation Centru, navodi se u postu na Instagramu koji je objavio korisnik unilad.

Henri 16. decembra treba da napuni 124. godine i poznati je zavodnik i srcolomac.

Iako je zvanično proglašen najstarijim krokodilom na svetu, Henri nema problem sa širenjem porodice koja do danas broji deset hiljada dece.

Henri već 30 godina živi u Crocworld Conservation Centru u Skotburgu u Južnoj Africi, gde uživa u lagodnom životu, bez trzavica i napora.

Jedini njegov posao izgleda je uvećanje podmlatka sa njegovih 6 stalnih partnerki sa kojima deli sve dobro udobnog života u CC centru.

Henrija koji je divljao i napadao koga god bi stigao u prethodnom prebivališću uhvatio je ser Henri Nojman, britanski istraživač koji ga je nakon toga strpao u Crocworld gde se i danas nalazi.

S obzirom na to da mu ništa ne nedostaje i da nema probleme sa godinama koje dostojanstveno nosi, Henriju želimo dug život i još više prijateljica i dece.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kada je miran i dobar, dobije i poljubac: Krokodila od 3,5 metra hrani iz ruke svaki dan

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari