• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na Filipinima postoji kip koji potresa svet: Simbol napuštenih i zlostavljanih pasa govori bez ijedne reči

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fejsbuk je postao još tužnije mesto zbog objave Philippine Dog Lovers

  • 0
Kip na Filipinima posvećen zlostavljanim psima Foto: Fejsbuk/Philippine Dog Lovers

Na Fejsbuku postoji profil ljubitelja pasa Philippine Dog Lovers, a krilatica ove zajednice je da "svaki pogled na životinju čini naš život boljim u svakom pogledu. Ako imate ljubimca, zaista ste blagosloveni".

Ali, posedovanje ljubimca znači brigu o živom biću koje je zavisno od nas, u pogledu pružanja smeštaja, vode i hrane, a posebno ljubavi kojom se psi napajaju od jutra do sutra.

Nisu svi vlasnici kućnih ljubimaca odgovorni: među njima je popriličan broj onih koji nabave psa, ali u nekom momentu shvate da su pogrešili. Frustraciju zbog pogrešne odluke oni pokušavaju da prevaziđu lošim ponašanjem prema ljubimcu koga počinju da zanemaruju, uskraćujući mu ljubav, hranu i higijenu.

Ne zna se broj pasa koji svakog jutra, posle teške noći, osvanu na ulicama svih gradova sveta. Ulica postaje njihov dom i nije im lakše ako su u Njujorku, Parizu, Beogradu ili Manili.

O tome koliko je teško psima koji lutaju, koji su napušteni, zlostavljani, svakodnevno maltretirani, čak i od strane nedužne dece.... pokazuje statua koja je fotografisana negde na Filipinima.

Ona podseća na to koliko je važno biti svestan činjenice da su pas ili mačka životna obaveza čoveka koji ih dovodi u dom.

Kip na Filipinima posvećen zlostavljanim psima Foto: Fejsbuk/Philippine Dog Lovers

Uz potresne fotografije napuštenog, zanemarenog, gladnog i bolesnog psa koji izgleda upravo ovako, autori posta podsećaju ljude da ne uzimaju ljubimce ako ne umeju da se nose sa punom odgovornošću prema njima.

(Fejsbuk/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Karleuša i njen usvojeni pas

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari