• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

On je suviše mali, nije trebalo da bude ovako: Pogledajte prve korake mačeta u invalidskim kolicima

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Skutova priča je ražalostila ljude na TikToku, donoseći vlasnici 1, 6 miliona pregleda i preko 200.000 lajkova

  • 0
Mače u invalidskim kolicima Foto: Printskrin/TikTok/@kasmorgan

Pokušaj mačenceta da prvi put hoda u invalidskim kolicima nakon paralize nogu rastopio je srca ljubitelja mačaka na društvenim mrežama.

Kasara Morgan primetila je 9. avgusta mače koje je trčalo trotoarom na sve četiri noge, a već sledećeg dana, njeni psi izvukli su ga iz žbuna ispred njene kuće u Džordžiji, gde se krilo. Morgan je uvela pse u dom i vratila se po mačence pre nego što pobegne, ali je shvatila da ono ne može nikud. Mače je bežalo od nje na prednjim nogama, a zadnje su mu bile paralizovane.

Kasara je unela mače u dom i brinula o njemu ceo vikend dok se u ponedeljak ne otvori veterinarska ambulanta, jer su sve druge ordinacije u krugu od 50 milja bile zatvorene. Veterinar je posumnjao da je mače paralizovano udarcem: nije bilo znakova ujeda pasa, niti slomljenih kostiju.

Gledaoci TikTok-a brzo su reagovali na priču o malom Skutu. Potpuno nepoznati ljudi ponudili su se da pomognu Kasari koja je prvi put brinula o paralizovanom ljubimcu. Jedna osoba, koja je brzo postala Kasarin prijatelj, kupila je i donirala svaki predmet na Skutovoj listi potrepština, uključujući invalidska kolica.

U Morganinom TikTok video snimku, objavljenom na njenom nalogu @kasmorgan, Skut prvi put isprobava nova invalidska kolica.

Skut je mali i zbunjen, a nada ispunjava njegove velike oči. U videu, Kasara pomaže Skutu, pokušavajući da mu pokaže šta može da uradi sa invalidskim kolicima. On to ne razume, jer je premalen. Veterinar je preporučio njihovo korišćenje kad Skut poraste, ali poklon je stigao ranije.

@kasmorgan If this one doesnt tear at your heartstrings!! 😭😭😭🩷 my baby got wheels. Thank you Auntie Cristle! 🩷 good job scoot, mama scoot will never ever give up on you! 🫶🏻 #ScootMerch #ScootsArmy #ScootsHonor #WolfeAnimalHospital #JesupGA #Scoot #cats #catsoftiktok #kittensoftiktok #kitten #paralyzed #foryou #catlovers #fyp #rescue #rescuecatsoftiktok #amazon #amazonfinds #huggies ♬ original sound - music video lyrics

Kasara pokušava svakodnevno tri dana po 10 minuta da ga navikne na invalidska kolica.

"U početku mu je bilo teško, hodao je i prevrtao se, ali je napredovao", kaže ona. Kasara i Skut još uče i zajedno se snalaze u ovoj neobičnoj situaciji. Skutu sledi pregled kod veterinara, a Kasara će se raspitati o mogućnostima fizikalne terapije, akupunkture i operacije.

Skutova priča je ražalostila ljude na TikToku, donoseći Kasari 1, 6 miliona pregleda i preko 200.000 lajkova.

"Zaista verujem u sudbinu. Ovaj mališan je izabran za tebe", jedan je od najdirljivijih komentara.

(Newsweek/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Amputirali mu zadnje šapice, a uskoro će i prednje: Vlasnici odbacili mačka zato što je bolestan

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari