• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nova rasa? Ma kakvi: Ovaj pas imao je bliski susret sa neprijatnim komšijom i njegovih 30.000 "noževa"

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako je u okršaju bio "teško povređen", Brut se obradovao kada su stigli spasioci zbog kojih je smogao snage da maše repom

  • 0
Pas Brut Foto: Printskrin/TikTok/@pawsupprogram

Jedan pas osvojio je srca hiljada korisnika interneta nakon što je pronađen prekriven bodljama bodljikavog praseta, ali se držao hrabro i nije pokazao ništa osim zahvalnosti prema spasiocima. Psa po imenu Brut pronašli su zaposleni iz organizacije Paws Up Program (PUP), sa desetinama belih debelih igala na licu. Brut se očigledno borio sa bodljikavim prasetom, velikim glodarom prekrivenim sa oko 30.000 zaštitnih bodlji.

Brut je bio toliko izboden da mu se jedva videlo lice. Ipak, veselo je mahao repom dok su spasioci prilazili da mu pomognu. Bodlje bodljikavog praseta uranjaju dublje u kožu žrtve što duže ostaju u njoj, a mogu čak i da "otputuju" do vitalnih organa ili da izazovu infekcije, kažu veterinari. To samo znači da je vreme od suštinske važnosti za povređenog psa.

Dankan Bard iz PUP rekao je da je dobrotvorna organizacija, sa sedištem u Edmontonu u Alberti, pozvana da pomogne Brutu čiji vlasnici nisu bili u mogućnosti da psu priušte potrebnu veterinarsku uslugu.

Kada su spasioci pritekli u pomoć, uprkos ogromnom bolu koji je trpeo, Brut je jednostavno legao i mahao repom, pretpostavljajući da su ljudi došli da mu pomognu.

TikTok objava na njihovom nalogu @pavsupprogram 9. avgusta pokazuje trenutak kada je Brut ugledao spasioce i radosno ih pozdravio. Tekst iznad snimka glasi: "Rep još maše i uzbuđen je što me vidi. Zna da će dobiti pomoć",  a u naslovu je dodatak: "Bez reči. Ovo je bilo teško videti. Ovaj slatki dečak je otporan."

@pawsupprogram No words. This one was hard to see. This sweet boy is so resilient. #fyp #animalrescue #yeg #edmonton #pawsupprogram #savetherezdogs #edmontonanimalrescue #rescuepuppy #dogs ♬ original sound - Paws Up Program - PUP

Korisnici TikTok-a su masovno komentarisali ovaj video koji je dobio 151.000 lajkova i preko 8.000 komentara.

Jedan gledalac je napisao duhovit komentar: "O, jadna bebo! Da li je bodljikavom prasetu ostala neka bodlja?"

"Jadnik!", napisao je drugi i dodao da je bodljikavo prase zaista dalo sve od sebe.

Ima komentara poput onog da je ovde reč o "dogupinu", retkoj rasi pasa koja se ne viđa često.

Nakon dugog procesa vađenja bodlji, Brut se oporavlja zahvaljujući PUP-ovom programu hraniteljstva. Iako je pretrpeo infekciju oka i okolne regije, njegova očna jabučica nije oštećena i očekuje se potpuni oporavak psa koga na kraju čeka udomljavanje.

(Newsweek/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Čekala bi ga tužna sudbina da ga ona nije udomila: Albino bodljikavo prase odbacili roditelji

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari