• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mama patka stoji na ulici i zuri u prolaznike: Ona nemo moli za pomoć zbog nečeg što joj je veoma važno

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Američka organizacija za spasavanje životinja Marin Hjuman pozvala policiju zbog zarobljenika u odvodu kanalizacije

  • 0
Patke Foto: Shutterstock/Piotr Kamionka

Kada je organizacija Marin Hjuman dobila poziv u vezi sa pačijom porodicom zarobljenom u uličnom odvodu, odmah su alarmirali policiju da pomogne životinjicama. Policajac Cimijoti stigao je na lice mesta i prvo je ugledao zabrinutu mamu patku. Ona je čuvala odvod, gledala u prolaznike i nemo molila da joj pomognu. Bila je pomalo oprezna prema policajcu dok je prilazio odvodu gde su njene bebe bile zarobljene, ali je nekako znala da je on došao da pomogne.

"Mama patka bila je pod stresom, što je i razumljivo zbog situacije koja ju je odvojila od beba", rekao je Cimijoti za Thedodo.

"Kad sam stigao, patka me je oprezno posmatrala sa bezbedne udaljenosti, ali je nastavila da doziva pačiće kako bi se uverila da su dobro i da su još tamo".

Spasavanje pačića odvijalo se teže: Cimijoti je morao pažljivo da skine poklopac odvoda, a da ne uplaši mamu patku i njene bebe. Da ju je preplašio, ona bi otišla i ostavila nejaku decu na cedilu, a oni bi možda pobegli jednom od mnogih cevi koje vode u unutrašnjost odvoda.

Kada je skinuo poklopac, Cimijoti je uzeo jedno po jedno pače, trudeći se da ih ne preplaši. Dok je to radio, mama patka ga je posmatrala sve dok, konačno, njene bebe nisu bile bezbedne.

"Patka je bila tako dobra", rekao je policajac i dodao da je ostala blizu njega tokom spasavanja i razgovarala sa svojim bebama. Tako su pačići znali gde da je pronađu kada izađu iz odvoda.

Cimijoti je tri puta proverio da u odvodu nije ostalo neko pače, a potom se pobrinuo da svi bezbedno dođu do majke.

Mala pačija porodica ubrzo je otišla svojim putem...

"Svi pačići ostali su nepovređeni nakon pada u kanalizaciju i svi su se pridružili mami", rekao je Cimijoti koji kaže das u patke, nakon ponovnog okupljanja, otišle u obližnju močvaru, gde su bile bezbedne i udaljene od prometnog puta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Šareno pače zaplivalo prvi put: Roni kao profesionalac, dok stariji pačići zabezeknuto posmatraju

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari