• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas je rođendan svih napuštenih pasa: Ako ste želeli da udomite ljubimca, sad je pravo vreme

B. P.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Američka liga za životinje North Shore 2008. je rešila da 1. avgust postane nezvanični praznik napuštenih pasa kojima se ne zna datum rođenja

  • 0
Psi u azilu Foto: Shutterstock/Inna Astakhova

"DOGust 1", koji  "pada" 1. avgusta je nezvanični univerzalni rođendan kućnih ljubimaca koji žive u azilima za životinje, ali o njihovom datumu rođenja ne postoje zvanični podaci.

Američka liga za životinje North Shore, jedna od najvećih svetskih organizacija za spasavanje i udomljavanje životinja, 2008. godine odabrala je 1. avgust kao rođendan svih pasa u prihvatilištima u SAD. "DOGust 1" se odnosi na sve pse čiji su datumi rođenja nepoznati (iako veterinari mogu da obave procenu).

Najbolji način da se svi ljubitelji životinja u našoj zemlji pridruže divnom danu svih ničijih pasa na svetu je da udome jednog ljubimca kome se ne zna datum rođenja, i to na današnji dan!

Osim udomljavanja pasa, svako može da pomogne psima bez vlasnika, kao i ljudima i udruženjima koji o njima brinu, a najlepši rođendanski pokloni su hrana, poslastice ili druge "pseće" potrepštine koje su uvek neophodne ovakvim ustanovama. Azili za napuštene životinje pomažu četvoronošcima koji iz različitih razloga ostanu na ulici. Nažalost, u mnogim zemljama, pa i kod nas, oni imaju ograničene resurse, malo ljudstva i mnogo problema od kojih je najčešći nedostatak novca.

Pas u azilu Foto: Shutterstock/Alin_Kris

Ako ste u mogućnosti, postanite volonter u jednoj od ustanova za zbrinjavanje napuštenih životinja ili donirajte novac udruženjima, azilima i drugim ustanovama koje brinu o napuštenim životinjama. Na taj način ćete pomoći u pokrivanju njihovih svakodnevnih trošova hrane, higijene, operacija, nabavke zaliha, obučavanja osoblja, proširenja smeštajnih kapaciteta i mnogim drugim važnim pitanjima koja se odnose na dobrobit ničijih, ali ipak svačijih životinja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Uznemirujući prizor: U azilu pronađeni zamrznuti psi, nekima je još uvek kucalo srce...

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari