• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Udomljen bigl koji je živeo u laboratoriji pet godina: Nije znao šta su poslastice, nije umeo da se igra

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pas Barkli udomljen iz azila u kome žive "penzionisane" laboratorijske životinje, a nova porodica, u kojoj su i dva psa, naučili su ga da bude srećan

  • 0
Pas spasen iz laboratorije Foto: Printskrin/TikTok/@barbieheadsonfire

Većina pasa najnormalnije se igraju sa igračkama i šetaju, ali kad je ljubiteljka životinja Ivon Horen udomila bigla koga je nazvala Barkli, zaključila je da on nikad nije radio ono što pse čini srećnim. Barkli je proveo pet godina u laboratoriji za testiranje na životinjama: kad je "penzionisan", odveden je na imanje "Kindness", jedini azil u SAD koji prihvata nekadašnje laboratorijske životinje.  iz laboratorije, Ivon je poželela da ga udomi i to je uradila, ali nije znala šta se Barkliju dešavalo tokom boravka u laboratoriji. Ona zna da su mu skoro svi zubi izvađeni, pa je jasno da je proživeo još mnogo toga.

"Nije znao šta su poslastice…. Nije umeo da se poigra sa našim psima", rekla je Ivon za Thedodo.

Međutim, Barklijeva vlasnica ne želi da se zadržava na onome kroz šta je pas prošao.

"Trudimo se da ne mislimo na prošlost", kaže ona i dodaje kako ona i njena porodica žele da pruže Barkliju najbolji život.

@barbieheadsonfire He had a great first day of freedom!! #stopanimaltesting #beagle #freedom #beaglesoftiktok #sweetbeagle ♬ Lovely Day - Bill Withers

Za dva meseca otkako je Horan usvojila Barklija, on je naučio kako da hoda na povocu, u čemu su mu mnogo pomogli novi četvoronožni drugari. Oni su bili posebno važni u tome da Barkli nauči da se igra sa igračkama. Ivonin drugi bigl Artur voli da iznosi igračke u dvorište: Barkli je neko vreme samo posmatrao Arturovu igru i polako je učio šta treba da radi, a jednog dana samo se oslobodio.

"Prišao je, zgrabio igračku i potrčao u dvorištu. Bio je tako srećan! Mahao je repom i svi smo se radovali", kaže Horan.

@barbieheadsonfire He’s so happy and gaining confidence. Love him. #stopanimaltesting #beagle #beaglesoftiktok #animaltestingsurvivor #dogsoftiktok #dogs ♬ In the Forest - Lesfm & Olexy

Iznenađujuće je da se neka laboratorijska istraživanja i dalje obavljaju na biglovima. Ivon Horan se nada da će, kada se sazna za Barklejevu priču, ona inspirisati ljude da se ozbiljnije pozabave efektima testiranja na životinjama.

"Ima mnogo pasa Barklijeve sudbine", kaže Ivon koja zna da je njen bigl u domu punom ljubavi. On je postao pravi stručnjak u igranju i srećan je što ga je udomila porodica puna podrške i strpljenja.

"Mi smo ljudi koji su dobili sreću", tvrdi Barklijeva vlasnica Ivon Horen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Karleuša i njen usvojeni pas

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari