• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pas Sindi čeka novu sreću: Ovoj mladoj ženki uopšte nije jasno zašto je dovedena u azil po treći put

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prvi udomitelj vratio Sindi jer je "žvakala predmete" i nije imao volje da je prevaspita, drugi na vreme sprečen da je proda preko oglasa

  • 0
Pas Sindi Foto: Printskrin/TikTok/@adoptionfirstnc

Adoption First Animal Rescue u Džeksonvilu u Severnoj Karolini na svojoj TikTok stranici podelio je srceparajući video zapis sa psom uz natpis: "Sindi je po treći put vraćena u azil i ne razume zašto je tako". Na snimku je pas iz prihvatilišta koji zuri u daljinu, a malo kasnije zagrebe vrata, nadajući se da će ih otvoriti i vratiti se u spoljašnji svet. To, nažalost, ne može da ostvari, ali ne zbog nezainteresovanosti zaposlenih u "Adoption First Animal Rescue": uprkos njihovim naporima, ovaj pas ima produženi boravak u prihvatilištu.

Studija iz 2021. godine o dobrobiti pasa koji dugo borave u azilu otkrila je da njihovo zdravlje nije fizički narušeno boravkom u prihvatilištu, ali pokazuju znake stresa što ukazuje na to da pokušavaju da se opuste u ovom okruženju. S obzirom na konstantnu buku i opštu vrevu prosečnog prihvatilišta za pse, to možda i nije iznenađenje. Ali, ono što Sindino iskustvo čini težim jeste to što je nekoliko puta išla "napred-nazad".

Sindi je prvi put stigla u lokalno sklonište za životinje u decembru 2023. godine, pošto je sklonjena sa ulice i odvedena je u "Adoption First Animal Rescue" posle mesec dana, a njena prva nada pojavila se posle nekoliko meseci.

"Sindi je bila na prvom probnom udomljavanju u maju", rekao je portparol Adoption First Animal Rescue i dodao da se vratila nedelju dana kasnije. Prva osoba koja je pokušala da udomi Sindi kaže da je "žvakala predmete, a porodica nije bila raspoložena da je odvikava od toga", pa su je vratili.

Sindi se ponovo obrela u prihvatilištu gde je posle samo tri nedelje odvedena na još jedno probno udomljavanje koje je bilo uspešno: Sindi je bila konačno udomljena! Činilo se da je konačno dobila ono što je celog života priželjkivala, ali avaj: samo tri meseca nakon što je udomljena, Sindi se vratila u azil, jer su novi udomitelji pokušali da je prodaju!

"Jedna volonterka videla je Sindi na oglasu za prodaju na lokalnim sajtovima za pse i obavestila nas je o tome", kaže portparol azila. On dodaje da su odmah kontaktirali Sindine udomitelje koji su priznali da su se "predomislili".

Sada je Sindi po treći put u skloništu i čeka "treću sreću".

@adoptionfirstnc Can you help Cindy finally find her forever home? #adopt #adoptme #rescue #fyp #foryoupage #northcarolina #adoptdontshop #rescuedog #dogsoftiktok #dogtok ♬ lights are on - sophia

"Najbolje bi bilo da Sindi udomi aktivna porodica koja je voljna da je obuči i radi s njom na prevazilaženju njenih "prelepih nesavršenosti", kaže portparol Adoption First Animal Rescue i dodje da je Sindi, bez obzira na ove "šetnje", i dalje dobre volje: ona je srećna "devojčica" koja traži malo pažnje i mnogo ljubavipažnju i voljena!“

(Newsweek/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Najlepše mace Favole Britney i Miss Monroe, publika izabrala "britanke": Završen 11. Mrnjau Fest

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari