• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gizmo, pas koji je u Las Vegasu nestao 2015. godine, posle 9 godina pronađen živ, ali ne i sasvim zdrav

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pas se plaši senki, visine, prica, nedostaju mu zubi i ima tešku infekciju očiju

  • 0
Judith Monarrez pas Gizmo Foto: Tanjug/AP

Džudit Monarez se sklupčala na kuhinjskom podu i zaplakala kada je pročitala mejl koji je upravo dobila: Gizmo, njen pas koji je nestao pre devet godina, pronađen je živ, iako ne sasvim zdrav!

Monarez je 2015. imala 28 godina i živela je sa roditeljima kada je Gizmo, tada dvogodišnjak, izašao iz dvorišta njihove kuće u Las Vegasu.

Decenija koja je usledila donela je mnogo promena. Monares, koja sada ima 37 godina, preselila se u svoj dom, magistrirala engleski jezik i započela nastavničku karijeru u visokoškolskoj obrazovnoj ustanovi. Iako su godine prolazile, Džudit nije odustajala od pokušaja da pronađe Gizma.

Nakon što je 17. jula dobila vesti o Gizmu, Džudit je sela u auto da bi se odvezla van grada, u bolnicu za životinje u kojoj se nalazio njen ljubimac. Ona je saznala da je neka žena pronašla 11-godišnjeg psa i ostavila ga kod veterinara koji je skenirao njegov mikročip, pronašao podatke o vlasnici i poslao mejl koji ju je bacio na kolena.

U roku od nekoliko sati od prijema mejla, Gizmo je bio u naručju svoje vlasnice koja je sve to nazvala "čudom".

"Sada tek shvatam koliko je važno što sam Gizmu ugradila mikročip", kaže Monarez koja se srela sa psom u trenutku kad je nova uredba grada Las Vegasa, koja zahteva od vlasnika kućnih ljubimaca da čipuju svoje mačke i pse, treba da stupi na snagu 1. avgusta.

Gizmova prva nedelja boravka kod kuće iznedrila je pomešane emocije, jer ga je devet godina razdvojenosti promenilo. Čivava teška 8 kilograma bojala se senki, visine, ptica, a uz to je i hramala. Monarez kaže da su Gizmove oči pod ozbiljnom infekcijom i da mu nedostaju neki zubi.

"Iako izgleda sasvim drugačije, kada sam ga pogledala u oči, odmah sam znala da to jeste Gizmo“, rekla je Džudit, prisećajući se trenutka kad su se sreli u veterinarskoj klinici. "Čim sam izgovorila njegovo ime, nakrivio je glavu i neprestano me je posmatrao", dodaje Monarezh.

Dok Džudit i njeni roditelji ne mogu da prestanu da razmišljaju o tome šta je Gizmo pretrpeo nakon što je nestao, sada su posvećeni rešavanju njegovih zdravstvenih problema, uz obasipanje psa ljubavlju koju su čuvali za njega svih 9 godina, koliko ga nije bilo.

(NBCnews/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Najlepše mace Favole Britney i Miss Monroe, publika izabrala "britanke": Završen 11. Mrnjau Fest

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari