• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Galebu Stivenu zabranjen ulazak u prodavnicu: Ptica krala čips šest godina, radnici rešili da joj stanu na put

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osoblje radnje u Dorsetu (Velika Britanija) postavilo flajere kojim podsećaju kupce da "zatvaraju vrata" u pokušaju da zaustave lopova

  • 0
Galeb Stiven Foto: Shutterstock

Ptici poznatoj pod imenom Stiven zabranjen je ulazak u prodavnicu u koju je šest godina slobodno ulazila i uzimala kesice sa čipsom, a potom je izletala sa njima. Osoblje prodavnice Lindejl Central u Vajk Redžisu, u Dorsetu (Velika Britanija) postavilo je flajere kojim podsećaju kupce da "zatvore vrata" za sobom kako bi stali na put galebu lopovu koga lokalno stanovništvo zove "Stiven Sigal".

Menadžer prodavnice Stjuart Harmer rekao je da je lukavi galeb samo u poslednja dva meseca pobegao sa oko 30 kesica čipsa. Harmer je pokušao da objasni nadređenima da na zalihama nema popularne slane grickalice zbog galeba, ali oni misle da menadžer s njima zbija šalu.

Stiven "uđe u radnju kada se vrata otvore, gurne glavu iza vrata, uzme kesicu čipsa i odleti s njom", a posebno mu je omiljen čips sa ukusom govedine sa roštilja.

Kada stoji ispred prodavnice na Portland Roudu, Stiven kljunom otvori kesicu i jede čips, zajedno sa svojim pernatim prijateljima.

"Mnogo kupaca ga je videlo kako to radi, nije stidljiv", kaže Harmer i priznaje da je Stiven "veoma hrabar iako je dosadan", ali nije mogao ništa da mu uradi.

Osoblje u radnji postavilo je flajere kojim poziva kupce da zatvore vrata za sobom kad uđu u radnju, ali se Stiven i tada snađe: on lupa kljunom na vrata da bi mu neko otvorio! Menadžer je pokušao da zaustavi lopova tako što je iz asortimana izbacio njegov omiljeni čips što Stivena nije sprečilo da pronađe novu poslasticu.

Galeb Stiven, nazvan po glumcu Stivenu Sigalu, iako drzak, bio je simpatičan lokalnom stanovništvu zbog svojih ispada. Oni kažu da je ptica svojevremeno sedela na omiljenom mestu, zidu u ulici Sent Džordž, odakle je napadala prolaznike i otimala im hranu iz ruku.

A evo i dokaza: pogledajte kako Stiven nonšalantno krade čips iz prodavnice!

(BBC/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kamera je snimala auto-put, ali se onda na ekranu pojavio nezvani gost

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari