• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Luksuzna dijagnostika na daljinu: Poznata veterinarka koristi holograme za lečenje VIP kućnih ljubimaca

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uređaj Proto M sagledava stanje pacijenta bez dolaska u ambulantu

  • 0
Pas Foto: Shutterstock/Iryna Kalamurza

Dr Sindi Bresler, poznata veterinarka, nedavno je usvojila revolucionarnu tehnologiju kako bi poboljšala dijagnostiku svojih pacijenata. Bresler se nedavno suočila sa brojnim hitnim slučajevima, uključujući pudlicu koju je ujeo krpelj, jazavičara sa iznenadnim bolovima u leđima i labradora koji je progutao kantu peska!

Jedan od najhitnijih poziva stigao je od izuzetno uznemirene vlasnice sedmogodišnjeg goldendudla: pas je preterano balavio i pokazivao znake labilnosti i preosetljivosti na buku. Da bi ubrzala dijagnostiku i pomogla pacijentu koji bi izgubio dosta vremena probijajući se kroz saobraćajnu gužvu, Bresler je iskoristila svoj novi uređaj – Proto M, hologramski aparat vredan 8.500 dolara.

Proto M je uređaj visok 30, širok 12 i dubok 8 inča i omogućava prikaz video snimaka u hologramskom formatu. Vlasnica goldendudla poslala je video svog psa, a Bresler ga je posmatrala kao hologram što joj je omogućilo da proceni njegovo ponašanje bolje nego što sa običnim video snimkom.

"Čim sam videla hologram, pretpostavila sam da je pas pojeo neku namirnicu koja ga je ošamutila. Ovo je jasno proizilazilo iz njegovog ponašanja", rekla je Bresler, prenosi NY Post.

Ovaj uređaj omogućava da se sagleda stanje pacijenta, bez dolaska u ambulantu. Uređaj Proto M koristi platformu za transformaciju 2D slike ili videa u 3D prikaz pomoću senki i specijalnog ekrana. Video se može prenositi uživo, a za poboljšani efekat, uređaj se koristi sa profesionalnim 3D kamerama i osvetljenjem.

Proto dolazi u tri veličine – mali M model (cena 8.500 dolara), uređaj u prirodnoj veličini (22.000 dolara) i luksuzna verzija sa dodatnim funkcijama (80.000 dolara). Ovaj uređaj je već prikazan u emisijama kao što su "America’s Got Talent" i "Keeping Up With the Kardashians."

Pas Foto: Shutterstock/Vidi Studio

Dr Bresler koristi hologramski uređaj ne samo u dijagnostičke svrhe, već i za stvaranje uspomena: ona je snimila svoje stare roditelje koji pričaju omiljene priče i plešu, da bi imala 3D uspomenu kada ih više ne bude bilo na ovom svetu.

U svojoj novootvorenoj wellness prodavnici za ljubimce u Hamptonsu, pod nazivom Wave, Bresler nudi ovu tehnologiju imućnim klijentima koji žele da zabeleže uspomene na svoje voljene ljubimce.

"Tokom svog 30-godišnjeg veterianrskog radnog staža, videla sam koliko gubitak ljubimca može da izazove tuge i utiče na ljude godinama", rekla je Bresler.

"Devedeset procenata mojih klijenata oseća veću bliskost sa svojim ljubimcima nego sa drugim ljudima. Ove osobine ličnosti mogu biti sačuvane u hologramima. Skeptični ljudi na kraju shvate da je ovo više od blede uspomene, jer pruža osećaj doma i bliskosti", zaključila je Sindi Bresler.

(N. M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kao da umesto repa ima propeler: Ovaj pas će poleteti od sreće dok čeka vlasnika

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari