• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pas mesecima izbezumljeno laje na pumpu u podrumu: Porodica prestravljena, čekaju rezultat ozbiljnog testa

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pas Taker, mešanac mopsa i bigla, već četiri meseca ne prestaje da kidiše na aparat za izvlačenje vode u suterenu doma

  • 0
Pas Foto: Shutterstock/CHAINFOTO24

Potpuno zbunjen zbog činjenice da njegov pas ne prestaje da laje na pumpu u podrumu, vlasnik već četiri meseca pokušava da sazna šta toliko iritira ovog četvoronošca. Pas Taker rase pugl (mešanac mopsa i bigla) počeo je da laje pre oko četiri meseca, prenosi Newsweek: on stoji na vrhu podrumskih stepenica i nekontrolisano laje, pozivajući vlasnika da ga prati. Kad siđu u podrum, Taker i njegov vlasnik Buel zaustave se ispred pumpe, uređaja koji crpi vodu iz kuće.

Pas nije prestajao da laje i bio je sve glasniji dok su gledali u pumpu, ali na Buelovo iznenađenje, tamo nije bilo ničeg. Taker iz dana u dan uznemireno čeka da Buel ponovo siđe u podrum, a njegova stalna potreba za tim dostigla je "zastrašujuću granicu".

Buel je objavio video o neobičnom ponašanju svog psa na TikTok nalogu @scottbuell.

Misterija traje i zbunjuje njega i njegovu porodicu. Buel je podelio nekoliko video zapisa, objašnjavajući da nema razloga ovakvom Takerovom ponašanju.

@scottbuell #teamtucker update: radon gas test kit and carbon monoxide alarms bought. Setting them up today. You can see Tucker is still obsessed though ive put the lid on the sump pump and closed the door. Lets see what happens here. #dog #dogsoftiktok #dogtraining #dogsense #teamtucker #dogs ♬ original sound - ScottBuell

Porodica je odlučila i da obavi test na prisustvo radona, ali se sumnja u njegovo prisustvo. Radon je gas bez boje i mirisa koji može da prođe kroz pukotine u temeljima ili podrumima stambenih objekata i da se uvuče u kuće i stanove. Višegodišnja izloženost ovom gasu može izazvati razvoj alergije, pad imuniteta, al i mnoge ozbiljne bolesti.

@scottbuell Losing my mind over this dog. Meet Tucker. He’s a lovable puggle. But he’s crazy! This happens only with me, not my wife. He waits by the door. The this. Every. Single. Time. It started about 6 months ago and it’s gotten progressively worse. There is NOTHING in that sump pump. I’ve shined high powered flashlights there. Clear water. Nothing. Any thoughts?? #dog #dogsoftiktok #dogs #dogtraining #crazydog #doglovers ♬ original sound - ScottBuell

Buelova porodica živi u kući 16 godina i sumnjaju u mogućnosti izloženosti radonu. I Taker nije novajlija: udomljen je pre dve godine i nijednom se nije ovako ponašao, do pre 4 meseca.

Na drugoj strani kuće postoji još jedna pumpa za odvod vode, a Taker je i dalje opsednut samo ovom. Buel je pogledao u odvod i otkrio da je sasvim suv, osim ako se u njemu nešto nije uselilo i napravilo gnezdo, dok su gas i kablovi postavljeni sa druge strane kuće.

@scottbuell Now I’M obsessed! 😫 I looked inside the tubes leading into the well. Empty! Radon test is underway. Thats going to take some time. But now ive ruled out animals trapped in there. It really could be that he heard it go off once and it freaked him out. He doesn’t do this wth the other sump pump down here. Im determined to figure this out. He doesn’t do this to my wife. Only me. I feel bad for him! #dogs #dog #dogsoftiktok #dogtraining #teamtucker ♬ original sound - ScottBuell

Gledaoci ovog videa pomalo priželjkuju da je reč o nečem paranormalnom, dok Buel smatra da je Taker promenio ponašanje, a možda je video pauka kako puzi ispod vrata, što ga konstantno iritira.

Otkako je misterija uzela maha, mnogi ljudi dolaze kod Buelovih da pomognu: lokalna vodovodna kompanija testirala je vodu iz pumpe za vodu, a jedan bihejviorista ponudio je da poradi na Takerovom ponašanju.

Neobični TikTok "serijal" ima milionske preglede, a neki "nastavci" za dan dobiju desetine hiljada pregleda i komentara.

"Navukao sam se na ovo: moram da saznam šta taj pas zna!" rekao je jedan gledalac.

Drugi je prokomentarisao: "Kada se ništa ne pojavi, pretpostavljam da je u pitanju duh i to je jedina stvar koja ima smisla. A možda je to ulaz u drugi univerzum."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Pas heroj: Spasao vlasnike lajanjem kada je video otrovnicu koja se ušunjala u dvorište

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari