• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Radoznali pas "čačkao" šporet i zapalio kuću: Snimak vatre i haosa, pametni telefon "dojavio" vest o požaru

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je važan podsetnik svim vlasnicima kućnih ljubimaca

  • 0
Pas i požar Foto-Ilustracija:Shutterstock

Video snimak zapaljene kuće u Kolorado Springsu u Koloradu šokirao je svet i alarmirao sve vlasnike kućnih ljubimaca. Pripadnici vatrogasne službe Kolorado Springsa u ranim jutarnjim satima 26. juna dobili su poziv za odlazak na teren, u kuću koju je zapalio - kućni ljubimac.

Snimci napravljeni sigurnosnom kamerom pokazuju koliko se požar brzo proširio, prenosi Pethelpful.

Video zapis podeljen na nalogu @wmcactionnews5 prikazuje kućnog ljubimca kako se penje na kuhinjski pult i nehotice uključuje šporet na kome su se, nažalost, nalazile neke kutije i brzo se zapalile. Ubrzo je cela kuhinja bila u plamenu.

USA TODAY javlja da je ekipa vatrogasne službe upućena na teren oko 4:45 po dojavi o požaru u kući.

"Vozilo 23 stiglo je na lice mesta u 4:47 ujutru u kuću bez vidljive vatre i dima", napisala je vatrogasna služba u saopštenju na Fejsbuku. Oni su objasnili da do trenutka kada su stigli nisu videli nikakve dokaze aktivnog požara, ali su "pronašli dokaze". Vlasnik kuće je "uspeo da ugasi vatru pre nego što je ekipa stigla, ali je prevezen u lokalnu bolnicu jer se nagutao dima", piše u izveštaju.

Sreća je da niko u kući nije povređen i da je pas dobro.

"Posle razgovora sa vlasnicima kuće i pregledom snimaka sa kamere utvrdili smo da je njihov pas bio radoznao i slučajno uključio šporet na kome su bile kutije", navodi se u saopštenju.

@wmcactionnews5 Home surveillance video shows a family's dog starting a house fire by jumping up on the stove. #fire #dog #caughtoncamera #colorado ♬ original sound - Action News 5

Vlasnici kuće su rekli da ih spasao pametni telefon koji ih je probudio upozorenjem o "visokoj temperaturi" u kući.

Vatrogasna služba Kolorado Springsa upozorava ljude da budu oprezni i pripreme se za slične situacije.

"Ovo je dobar podsetnik za ugradnju funkcionalnih alarma požara unutar i izvan svakog prostora za spavanje i na spratovima kuće. Obezbedite da sva zapaljiva materija bude dalje od vaše ploče za kuvanje, kao i da obezbedite bezbedne izlaze iz svake sobe u slučaju požara“, objasnili su vatrogasci i dodali da ovaj dom pretrpeo značajnu štetu i da su se vlasnici odselilli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Vatrogasci spasili kucu iz požara, on im postao kolega!

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari