• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vlasnici doveli štene na eutanaziju: "Neću da otkrijem razlog", kaže veterinar koji je momentalno udomio psa

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dr Oliver Riv zadržao je za sebe povod zastrašujuće odluke ove porodice

  • 0
Labradudl štene Foto: Shutterstock/Danii Brown Photography

Jedan veterinar dobio je pohvale i priznanja velikog broja korisnika društvenih mreža, ali i svojih prijatelja i rođaka zbog svog neverovatnog poteza. Naime, jedna porodica u njegovu ordinaciju dovela je preslatko sedmonedeljno štene labrador-pudle koju su želeli da uspavaju.

Pas koji se sada zove Tobi, teško samo 5 kg, nije bilo dovoljno staro ni da ga odvoje od majke, ali su ga vlasnici doveli kod veterinara Olivera Riva i tražili da ga eutanazira, piše Mirror.

Suočen sa zastrašujućim zahtevom vlasnika, dr Riv je osmislio drugi plan za malog Tobija.

Riv je objavio fotografiju mešanca pudle i labradora, uz koju je napisao:

"Štene od sedam nedelja dovedeno je večeras u moju kliniku na eutanaziju. Veoma tužno. U svakom slučaju, upoznajte mog novog ljubimca."

Ne otkrivajući razloge zbog kojih je porodica želela da uspava psa, dr Riv je podelio još neke detalje Tobijeve priče koja je imala srećniji kraj u odnosu na njen početak.

Riv kaže da je porodici ponudio mogućnost da mu poklone psa, a ne da ga usmrte. Porodica je pristala.

"Verovatno je najbolje da o tome ništa ne pišem. Ove situacije su uvek komplikovanije nego što se na prvi pogled može zaključiti", napisao je dr Riv.

Kćerka dr Riva odlučila je da simpatično štene dobije ime Tobi, a veterinar je duhovito primetio da će o imenu psa tek raspravljati sa ženom.

"Ime kućnog ljubimca zavisi od toga da li je moja žena u svom razredu imala nemogućeg druga sa istim imenom. U tom slučaju se pas neće zvati Tobi".

Dr Riv kaže da mu predstoji da se pobrine da život ovog psa bude što pozitivniji i lepši, a potom će napraviti planove za njegovu socijalizaciju. Veterinar i njegova porodica imali su psa pre mnogo godina.

Kao odgovor na tvit veterinara, jedan korisnik mreže X (Tvitera) je odgovorio:

"Srećno! Ovo je prelepo. Voleo bih da saznam ime psa kad budete odlučili kako će se zvati. Ovaj dečak je srećan što vas ima".

Drugi je napisao: "Bravo, Olivere! Imao sam slučaj nedelju dana stare stafordice koja je bila predviđena za eutanaziju, zbog deformisane prednje desne noge. Ona sada ima dve godine i brza je kao raketa".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Video koji popravlja raspoloženje: Beba i pas osvajaju na prvi pogled

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari