• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Video koji može da pokida srca: Vlasnik plače zbog svog psa koji se igra sam u pesku u kućnom dvorištu

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovaj mešanac džek rasela i čivave sedi pognute glave, jer ne sme da priđe drugim psima, pa mu preostaje da sluša njihove razdragane glasove

  • 0
Usamljeni pas Foto: Printskin/TokTok/@mynameisdwighttt

Vlasnik mešanca džek rasel terijera i čivave snimio je svog psa u dvorištu, ali je zbog njega prolio more suza. Pas je "uhvaćen" okom kamere kako razmišlja, verovatno o svojoj usamljenosti od koje pati nakon što je doživeo niz nemilih događaja, a video snimak o njemu postavljen je na TikToku i rasplakao je mnoge vlasnike kućnih ljubimaca.

Pas Dvajt, prema priči njegovog vlasnika, postao je veoma nervozan i netrpeljiv prema drugim psima nakon incidenata u kojima su ga napadali. On veruje da bi njegov ljubimac voleo da se igra sa drugim psima, ali zasad nema prijatelje, prenosi Newsweek.

"Otkako su psi počeli da ga napadaju i jure, Dvajtu je palo samopouzdanje i nateralo ga da se osami", kaže vlasnik koji se priseća da je Dvajt bio neverovatan prijatelj sa psima pre ovih incidenata.

TikTok snimak od 30. juna, objavljen na nalogu @minameisdvighttt, prikazuje Dvajta kako sedi sam u svom igralištu, spuštene glave, i sluša u daljini druge pse kako se igraju, a taj trenutak može da pocepa nečije srce na milion komada. I vlasnik je potvrdio da često čuje pse, ali nie želi da vodi Dvajta u to društvo, plašeći se svađe.

Bez obzira na to da li je pas podstaknut da reaguje na osnovu straha, frustracije ili uzbuđenja, obuka reaktivnog psa predstavlja dug i ozbiljan proces. Vlasnici treba da izbegavaju situacije koje bi mogle izazvati reakciju njihovog psa - da se klone gužve u parku za ljubimce ili da šetaju noću, kad na ulicama nema nikoga i kad je tišina.

Vlasnici pasa koji imaju ovakve probleme najverovatnije će učiniti sve da pomognu ljubimcima, a pozitivne mere uz prevaspitavanje i obuku su jedan od načina. Desenzibilizacija i kontrakondicioniranje psa su od velike važnosti, kao i obuka vlasnika da prepozna govor tela psa na osnovu koga može da reaguje pre nego što pas ispolji bilo kakvu reakciju.

Srećom, Dvajtu je ipak bolje: vlasnik kaže da je pas smireniji i da ostaje fokusiran na njega kad mu priđu drugi psi. Međutim, kao i svi, Dvajt ima svoje dobre i loše dane.

"Mnogi ljudi brzo osude Dvajta zbog njegovog ponašanja, ne shvatajući da to nije njegova ni moja greška", kaže vlasnik koji je siguran da će Dvajt, ako bude nastavio da uči pravila novog ponašanja, ponovo biti dobar pas.

Usamljen pas Foto: Printskrin/TikTok/@mynameisdwighttt

TikTok video zapis psa koji tuguje u samoći ima više od 3,4 miliona pregleda, 790.000 lajkova i oko 5.000 komentara.

"Rođen sam da imam prijatelje, primoran sam da budem reaktivan", napisao je jedan komentator.

Drugi je istakao da "pas izgleda kao da razmišlja o svom doživotnom stavu" i to ga rastužuje.

Neki korisnici mreže jednostavno nisu mogli da podnesu da vide ovog malog dečka tužnog, rekavši da im je to "slomilo srca".

Mnogi su mu ponudili društvo, a neko je čak napisao: "Bukvalo ću otići da se igram s njim u pesku".

Srceparajući video možete pogledati OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Čivava uplašila i oterala psa veličine omanjeg medveda: Ovaj pobegao glavom bez obzira

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari