• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je najgenijalniji način za bezbedno držanje živine u gradu: Šta kažete za fenomenalni "kokošiji most"?

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Video zapis maštovite vlasnice koka ima preko 45 miliona pregleda

  • 1
Kokoške Foto: Printskrin/TikTok/@gardeningchickens

Video snimak vlasnice živine iz Jute postao je viralan na društvenim mrežama nakon što je pokazala izum koji je osmislila: on omogućava kokama da se bezbedno kreću po svim delovima dvorišta kojima imaju pristup. U postu koji je podeljen na TikTok-u 9. juna pod korisničkim imenom @gardeningchickens, vidi se kako kokoške trčkaraju po bašti provlačeći se kroz niz posebnih tunela, a napravio ih je vlasnik kako bi im omogućio da se kreću kud god požele, uz minimalan nadzor. Tuneli su napravljeni od metalnih rešetki koje omogućavaju kokoškama da vide spolja, a da im ne daju priliku da pobegnu u druge delove bašte.

Kejti koja je postavila video izjavila je za Newsweek da se kokošinjac nalazi u jednom uglu dvorišta i da koke mogu da pređu preko "kokošijeg mosta" da bi došle do drugog ćoška dvorišta. Kejti kaže da su njeni roditelji "stvorili različite zanimacije za kokoške" i sve se mogu videti u njenim objavama.

U Kejtinom vrtu se nalazi razrađeni kokošinjac, sa više spratova i odeljenja, i mnogo ograđenih površina u kojima ptice mogu slobodno da šetaju.

Kokoške su odlični kućni ljubimci ako se o njima pravilno brine, a njihovo održavanje nije teško. Pošto živina voli da boravi na otvorenom, preporučljivo je da ih držite van kuće, u bezbednom kokošinjcu. Međutim, samo zato što su napolju, ne znači da im nije potrebno vaše društvo.

"Većina živine se dobro snalazi kad je smeštena u kavezima. Možete nabaviti kavez sa pritkama na koje se koke penju. Ako želite da svoje koke smestite van doma, pobrinite se da pokrijete kavez kako biste sprečili napade predatora ili grabljivih ptica", preporučuje vlasnica koja je objavama privukla gledaoce širom TikToka.

Video zapisi koje je podelila imaju desetine miliona pregleda,  a ovo je jedan sa preko 45 miliona pregleda i više od 1,7 miliona lajkova.

@gardeningchickens Chicken tunnels everywhere 🤩 #citychickens #chickentunnels #backyardchickens #chickentok ♬ Sneaky Sneaky - Gold-Tiger

Jedan korisnik TikToka prokomentarisao je da bi ga mrzelo da uklanja korov oko ograde da bi se koke lakše šetale. Drugi je rekao da su mu grabljivci desetkovali jato koka zbog čega su morali da naprave "zatvorsko dvorište". Drugi korisnici mreže pisali su kako isprva nisu primetili tunel za koke, pitajući se kako ih je Kejti naterala da se kreću "tako pravom linijom.“

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Da li ste spremni za dobar rejv na Exit-u: Kada ovaj farmer zavrti traku sva živina poskače

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ls

    3. jul 2024. | 12:27

    Ovo je jos 2009 Zivan pravio Cvarkovu, samo je nisko pravio pa su pilici tukli glavom gore i padali u nesvest.