• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

I naneatraktivniji psi imaju svoj dan: U takmičenju za titulu "najružnijeg" jedna rasa "pretplaćena" na pobede

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Počev od 70-ih godina prošlog veka, ovo neobično nadmetanje održava se svakog 20. juna u Kaliforniji

  • 0
Kineski ćubasti pas Foto: Shutterstock/Eric Isselee

Dvadeseti jun u nekim zemljama se obeležava kao Dan najružnijih pasa koji se odaje počast manje lepim i atraktivnim psima.

Pre nego što je ovaj dan ustanovljen, on je počeo kao takmičenje koje se održava u Kaliforniji od 70-ih godina prošlog veka. Na takmičenju se okupljalo mnoštvo vlasnika sa ne tako lepim psima među kojima je trebalo odabrati najružnije.

Takmičenje najružnijih pasa na svetu i danas se održava u Petalumi (Kalifornija), u okviru sajma Sonoma-Marin. Pobednik osvaja trofej i titulu "Najružnijeg psa na svetu", a vlasnik psa dobija 1.000 dolara novčane nagrade. Od 2017. godine, novčana nagrada je porasla na 1.600 dolara, zajedno sa besplatnim putovanjem u Njujork, prenosi Nationalday.

Tokom godina, mnogi psi su učestvovali u osvajanju titule "Najružnijeg psa na svetu", pri čemu je jedna rasa imala sreće da "pokupi" najviše trofeja: to je kineski ćubasti pas čiji su predstavnici dosad osvojili 22 titule. Sa telom bez dlake i "izbuljenim" očima, rasa je i dalje omiljena među vlasnicima, iako njegovo lice samo "majka može da voli"!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ništa slađe nećete videti danas: Čivava koja živi za kupanje

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari