• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Ne želim da vlasniku vratim psa koga sam pronašla na ulici, previše ga volim", kaže nova vlasnica

B. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Depresivna i anksiozna žena udomila izgubljenog psa i odbija da ga vrati vlasniku koji se konačno oglasio

  • 0
Pas i vlasnica Foto. Pixabay/Cparks

Jedna žena sa ulice je uzela i udomila psa koji nije imao mikročip: iako se vlasnik javio posle izvesnog vremena, ona je odbila da vrati ljubimca, jer ga je mnogo zavolela.

Žena je objasnila da je pre oko sedam meseci udomila psa koga je njena prijateljica pronašla kako luta ispred kuće, piše Mirror. Odmah ga je odnela službi za kontrolu životinja kako bi proverila da li je pas prijavljen kao nestao. Kuca nije bila obeležena mikročipom i nisu mogli da pronađu vlasnika. Pas je bio "mršav i prljav, a kontrola životinja nije mogla da pronađe mikročip, pa su rekli da mogu da je držim nedelju dana i da će ga oglasiti na svojoj veb stranici, pa ako se vlasnik ne bude javio, mogu da ga udomim", priseća se udomiteljka.

"Dlaka moje kuce je čista i sjajna, a zdravlje joj je odlično. Veoma je poslušna, hoda na povocu i zna mnogo trikova. Ja sam depresivna i anksiozna, a ova kuca je moja životna podrška, svetlost mog života", kaže žena koja je dve godine nakon udomljavanja psa odlučila da se pridruži grupi na Fejsbuku koja okuplja vlasnike neobičnih rasa.

"Postavila sam njenu sliku u grupi i posle nekoliko sati javila mi se žena koja je bila označena. Ona je poslala poruku i rekla da je presrećna, jer je prepoznala svog psa. Bila je zahvalna što sam pronašla kucu, želela je da dođe po nju i ponudila mi je nagradu, jer sam dobro brinula o njoj", kaže nova vlasnica koja je pomislila da je reč o prevari, ali je ubrzo pronašla Instagram profil vlasnice sa mnogo slika i video snimaka psa. Njen udomljeni pas ima jedinstvene šare i bilo je nesumnjivo da je to isti pas koji je, inače, bio i šampion na izložbama i obučen u poslušnosti, agilitiju i drugim njoj nepoznatim disciplinama.

Vlasnica psa je objasnila kako joj se prošle godine zapalila kuća i da je izgubila sve, uključujući i psa koji je u strahu pobegao. Iako je saosećala sa vlasnicom, udomiteljka je rekla da neće vratiti psa, jer ga je zavolela.

"Ona je moja životinja za podršku i nisam sigurna da bih mogla da živim bez nje", rekla je udomiteljka koja je ponudila prvoj vlasnici da joj šalje fotografije ljubimca, ali to nije dobro proteklo, jer su počele da joj stižu poruke mržnje od ljudi koje nije poznavala. Dobijala je i napade panike, jer su se i prijatelji ponašali kao da je kriva. Na kraju je bila prinuđena da blokira pravu vlasnicu psa koja je nije ostavljala na miru.

Osećajući se krivom zbog svoje odluke, ona je na društvenim mrežama pitala korisnike kako bi postupili u ovoj situaciji, dodajući da je pas bio "na popisu azila za zadržavanje i nije pronađen mikročip".

"Ja sam pravno u pravu, ali da li sam moralno u krivu?", pita se žena.

AITA for refusing to return a lost dog that was clearly well loved? byu/whosedogisitanyway inAmItheAsshole

Korisnici društvenih mreža nisu se suzdržavali da joj kažu šta misle, a mnogi su je optužili da je ukrala ljubimca druge osobe.

Jedan je napisao da je "sebična i da prva vlasnica najverovatije ima papire o tom psu", pozivajući udomiteljku da se javi nakon presude suda koji će najverovatnije zasedati.

"Ako je ovo izložbeni pas, pravi vlasnik je potrošio mnogo vremena i novca na njegovu dresuru. Bili ste dovoljno ljubazni da se brinete o njemu neko vreme, ali sada vratite psa pre nego što vas odvede pravo na sud", posavetovao je drugi korisnik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Krijumčarenje pasa

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari