• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lisica čuvala stražu ispred kućice za pse, njena domaćica shvatila da životinja štiti nešto veoma vredno

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dora Najtingejl osnivačica Fox Guardians, primetila da lisica stalno stoji u njenom dvorištu i uskoro je saznala o čemu je reč

  • 0
Lisica Foto: Shutterstock/Kyle Moore

Dora Najtingejl je prvi put primetila lisice u svom dvorištu 2016. godine i od tada je postala njihov anđeo čuvar. Osnovala je Fox Guardians kako bi "obrazovala ljude o lisicama i inspirisala ih da se prema lisicama ophode sa empatijom“, navodi se na veb stranici organizacije. Lisice iz komšiluka Dori godinama poklanjaju poverenje tako što žive u njenom dvorištu i oko njega, pa čak i tamo podižu svoje porodice — uključujući lisicu po imenu Bejbibel.

Bejbibel dve godine dolazi u Dorino dvorište gde se oseća kao kod kuće. Dora je nedavno primetila da lisica stražari ispred stare kućice za pse u svom dvorištu, pa je shvatila da životinja čuva nešto posebno.

"Izašla sam da nahranim ptice i pogledala u unutrašnjost kućice u kojoj su se migoljili lisičići", izjavila je Dora za Thedodo.

Ona pretpostavlja da je Bejbibeliina jazbina uništena, pa je donela mladunce na ovo bezbedno mesto.

Dora Najtingejl nije doživela ništa slično dok je vodila Fox Guardians i nije bila sigurna šta da radi. Mladunci lisice obično su bezbedno sakriveni, pa se o svemu konsultovala sa ljudima koji brinu o divljim životinjama i veterinarom. Dobila je savet da prati situaciju, ali i da veruje da mama Bejbibel zna šta radi.

I naravno - lisica je imala valjani instinkt.

"Snimak je pokazao da je mama posećivala mladunčad svaka dva sata da bi ih dojila i kupala, a posle zalaska sunca nosila je jedno po jedno mladunče u novu jazbinu koja se nalazi u blizini moje bašte", kaže Dora. "To je bio veliki napor za nju, jer je morala da preskoči zadnji zid noseći mladunce, a pošto ih ima petoro, morala je to da radi iznova i iznova".

Bejbibel je bila odlučna u nameri da premesti decu kako bi ih sačuvala i dokazala je da je posvećena i voljena mama i da ne veruje nikome osim pticama i čuvarkinji lisica - Dori Najtingejl.

"Ljudi komentarišu da mi je ukazana velika čast jer mi divlja životinja toliko veruje i donosi dragocene bebe u moju baštu. Ona zna da će tu biti bezbedne", kaže Dora koja potvrđuje da je počastvovana i oduševljena što je mala stara kućica za pse odigrala važnu ulogu u potencijalnom spasavanju života pet mladih lisica koje su ipak morale da se presele u svoj pravi dom - prirodu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Preslatko: Bebe lisice se igraju u dvorištu, video koji će vas rastopiti

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari