• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Požar na pijaci Čatučak u Bangkoku: Izgoreli štenci, ptice, kunići, vatru izazvali električni ventilatori

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stotine životinja nastradale u kavezima nakon što je plamen zahvatio lokale na jednoj od najpoznatijih pijaca u glavnom gradu Tajlanda

  • 0
Čatučak pijaca u Bangkoku Foto: Shutterstock/Ibenk_88

Stotine životinja u kavezima uginule su nakon što je požar pogodio vikend pijacu Čatučak, jednu od najpoznatijih pijaca u glavnom gradu Tajlanda. Požar u Bangkoku je prijavljen rano ujutru i brzo je zahvatio više od 100 prodavnica u delu pijace za kućne ljubimce, saopštila je vlada Bangkoka, a prenosi Euronews.

Zvaničnici su izjavili da im je trebalo oko sat vremena da stave požar pod kontrolu. Nema izveštaja o ljudskim žrtvama, ali tajlandski mediji pišu da je u požaru stradalo nekoliko stotina životinja, uključujući štence, ribe, zmije, ptice i zečeve, držane u kavezima i zaključane u prodavnicama.

Uzrok požara još se istražuje, rekao je guverner Bangkoka Čadčart Sitipunt, koji je posetio lice mesta nakon gašenja požara. Zvaničnici su se takođe uputili na mesto požara gde su pregledali oštećene objekte ili razbijali metalne kaveze kako bi izvukli životinje koje su preživele požar.

Jedan prodavac rekao je lokalnim medijima da je požar izbio u prodavnici u kojoj su električni ventilatori obično bili uključeni preko noći kako bi životinjama bilo prijatnije.

Prostrana vikend pijaca je velika turistička atrakcija i privlači kupce iz celog sveta koji pretražuju stotine prodavnica i tezgi u potrazi za svim mogućim artiklima - od hrane i pića do odeće, nameštaja, biljaka, knjiga i kućnih ljubimaca.

Organizacije za očuvanje divlje životinje često optužuju prodavce sa pijace Čatučak za umešanost u trgovinu retkim i ugroženim vrstama životinje kao što su kornjače, reptili i ptice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Carinici otvorli vrećice skrivene kod putnika:Zanemeli kada su videli šta se sve izmigoljilo iz njih

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari