• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mladunče retke životinje iz Australije završilo na ulici pa u bolnici i posle oporavka pušteno u divljinu

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uplašena i zbunjena, životinjica je zbrinuta u bolnici u Tasmaniji gde je pregledana, počašćena bubaba i već narednog jutra puštena u divljinu

  • 0
Mali kljunar Foto: Shutterstock/Jacqui Martin

Jedan čovek iz Tasmanije, u Australiji, pre nekoliko dana naišao je na neobično stvorenje koje je bauljalo ivicom prometnog puta: mali zbunjeni kljunar je odlutao daleko od kuće, pa se našao na ulici na kojoj se šćućurio u nadi da će mu neko pomoći. Njegov pronalazač pobrinuo se za životinjicu koju je odneo u Bonorong Wildlife Sanctuary, lokalni centar za rehabilitaciju i brigu o divljim životinjama, prenosi Thedodo.

"Nije uočen nijedan vodotok u blizini, pa se osoblje BWS zabrinulo da je mali kljunar možda povređen ili dezorijentisan. Stoga je rešeno da provede izvesno vreme u bolnici za divlje životinje Bonorong radi posmatranja i oporavka", piše u objavi ove organizacije na Fejsbuku.

BWS-ov tim za intenzivnu negu primio je kljunara koji je nazvan Peri: njemu je urađena opšta procena zdravlja, a zatim je uveden u anesteziju radi detaljnijeg testiranja.

Uprkos nevolji malog momka, posvećeno osoblje u BWS učinilo je sve da se životinjica oseti bezbednom, pa su prema njoj bili izuzetno nežni. Peri je proveo noć pod budnom brigom zaposlenih u BWS i odmah se opustio u improvizovanom krevetiću. Pripremajući se da pusti Perija natrag u divljinu već narednog jutra, tim spasilaca pripremio je i poslužio malom kljunaru tanjir pun poslastica. Peri je uživao u gošćenju bubama i kratkom odmoru pre nego što je krenuo natrag u divljinu, najbližim plovnim putem do mesta na kome je pronađen.

Narednog dana, rano ujutru, tim BWS je prebacio Perija nazad u njegov dom u divljini. Zahvalni kljunarčić nije gubio vreme i srećno je otplivao dalje.

Prošlo je nekoliko dana od Perijevog povratka u prirodu gde se ponovo prilagodio starom načinu života.

"Srećno na tvom putu, Peri", napisali su njegovi prijatelji iz BWS i dodali: "Kloni se ulice!"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Sada ga hrani na flašicu i odgaja kao ljubimca: Spasio mladunče divlje životinje sigurne smrti

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari